Băsescu, primul în sondajele comandate de Morega

Traian Băsescu este pe primul loc în preferinţele alegătorilor din Târgu Jiu şi Motru, conform cifrelor prezentate ieri de şeful PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Liberalul a mai spus că aşteaptă startul campaniei pentru a împrăştia pliante cu candidatul partidului, Crin Antonescu care nu a ieşit prea bine în sondajul lui Morega.

Liderul PNL Gorj a apelat la un institut de sondare a opiniei publice, sondajul fiind efectuat pe un număr de 380 de persoane din Motru şi pe 600 din Târgu Jiu. Sondajul a fost realizat în perioada de dinaintea lansării candidaturii lui Sorin Oprescu, a mai precizat şeful PNL Gorj. Morega afirmă că liberalul Crin Antonescu ar fi votat de 22,4% dintre gorjenii chestionaţi, iar Mircea Geoană de 24,7%, în timp ce Traian Băsescu întruneşte opţiunile de vot a 29% dintre alegători. Candidatul independent Sorin Oprescu are doar 6,1% în sondajul respectiv, în timp ce Corneliu Vadim Tudor ar strânge 13,2%, Gigi Becali fiind votat de mai puţin de 4% dintre alegători.

25.000 de semnături pentru Crin Antonescu

Şeful PNL Gorj susţine că partidul său întruneşte în opţiunile de vot ale alegătorilor chestionaţi acelaşi procent ca şi Crin Antonescu, în timp ce Alianţa PSD+PC ar fi votată de 24%, iar PDL ar obţine doar 21% dacă duminica viitoare ar fi alegeri. De asemenea, PRM ar obţine 15,3%, iar PNG doar 3%, tot 3% fiind şi procentul celor care nu ar merge să voteze. Cifrele prezentate de Morega diferă foarte mult de procentele înregistrate de principalele partide la ultimele alegeri europarlamentare, PSD şi PDL având atunci peste 30% din voturi, în timp ce PNL Gorj a fost votată de mai puţin de 15% dintre alegători.

Morega a anunţat cu această ocazie că filiala a strâns 25.000 de semnături pentru Crin Antonescu şi se pregăteşte ca la începutul campaniei electorale să distribuie în judeţ câteva zeci de mii de plicuri cu un mesaj din partea candidatului liberal. Baloţii cu plicurile pregătite să fie expediate în teritoriu sunt în sediul liberalilor de peste o săptămână, dar, pentru a nu încălca legislaţia electorală, acestea vor fi trimise alegătorilor de acum încolo.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: