Băsescu şi Ponta fac murături după reţeta lui Iliescu

Anii ’90. Când voia să îşi consolideze puterea, Ion Iliescu inventa un conflict interetnic în Transilvania sau o mineriadă. 2016. Sub presiunea dosarelor penale, Ponta şi Băsescu încearcă şi ei să provoace dezordine în România pe o reţetă similară. Cum mineri nu prea mai sunt, că Valea Jiului a murit, iar Oltenia nu mai are mult, au ales calea naţionalismului. Au tocmit un ciudat,George Simion, să înceapă o mişcare unionistă în Bucureşti, iar în paralel tot felul de agitatori ne spun că vor ungurii să rupă Ardealul.
Să vedem la ce se pretează Băsescu. „Ticăloşilor sau Julien tu cu ce te ocupi? (...) Vai de capul vostru, adunătură de ticăloşi trădători de ţară. Cioloş, cât de slugi puteţi fi voi, Guvernul României? Pentru violenţa jandarmilor împotriva unioniştilor din Republica Moldova şi România, Ministrul Afacerilor Interne şi Dacian Julien Cioloş trebuie să dispară din viaţa publică. Slugoilor, ce tare vă doare unionismul. L-aţi ridicat pe George Simion, unul din liderii unioniştilor, ca să faceţi frumos în faţa Germaniei şi a Federației Ruse”, scrie pe facebook ruşinea care este astăzi Traian Băsescu, fost preşedinte al României timp de zece ani. Ce nu înţelege Traian Băsescu este că nu poate trece drept Vadim Tudor sau Dan Diaconescu după ce a condus zece ani România. Nu poţi avea un discurs anti-sistem, naţionalist, anti-sărăcie sau orice altceva, pentru că, deşi cu un astfel de discurs Băsescu crede că îşi atrage electoratul neinstruit, nimeni nu este atât de prost încât să nu îl întrebe de ce nu a făcut zece ani lucrurile despre care urlă azi.
Ceva mai credibil în discurs, Ponta îi ţine isonul. Vorbeşte tot de sub grămada de dosare penale, dar pe el îl mai cred unii şi alţii, că le-a mai pus ceva la pensie, ceva la salariul. Pe când balaurul Băsescu e ăla care a tăiat. Scrierile lui Ponta sunt însă la fel de jegoase şi e clar că sistemul reprezentat de el şi de Băsescu ar risca un conflict inter-etnic în România, dacă asta l-ar readuce la putere. „În 2016 e posibil să ne fie teama şi să vorbim în limba română ca să nu fim acuzaţi că suntem inculţi, hoţi, penali, proruşi, antieuropeni, antiamericani, nereformişti, manipulaţi samd", a scris Ponta pe facebook, care vrea să-şi ia ţara înapoi de la Cioloş şi Iohannis. Nu, domnule Ponta, nu eşti acuzat că eşti incult, hoţ şi penal pentru că vorbeşti româneşte. Ci pentru că ai plagiat, ai spălat bani, ai făcut evaziune etc.
Povestea asta cu unioniştii apăruţi peste noapte cu corturile în Bucureşti este clar electorală, nu are nicio treabă cu Republica Moldova, pe care Băsescu şi Ponta o puteau atrage lângă România prin infrastructură. Dacă finanţam drumuri, reţele electrice şi de gaze spre Moldova, alta era situaţia. Dar, cu implicarea unor televiziuni şi unor partide, joaca de-a unioniştii poate deveni una periculoasă pentru România, așa că e de urmărit subiectul.

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: