BĂTAIE DE JOC: Drumarii, plătiţi pentru lucrări de mântuială şi apoi şcoliţi

Noul director al secţiei Gorj a Drumurilor Naţionale, Ion Tudor, face ce ştie mai bine: spectacol. Tudor ne-a obişnuit cu show-ul de pe vremea în care era şef  la Protecţia Consumatorului, apoi la Poliţia Comunitară şi pentru scurt timp la Garda de Mediu. În nici zece zile de când este director la Drumuri Naţionale, Tudor a reuşit să intre în atenţia presei. Ieri a constatat nici mai mult, nici mai puţin, decât că drumarii firmei Gecor, plătiţi cu bani grei să plombeze drumul naţional 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu, fac lucrări de mântuială. Să nu credeţi că firma pierde banii! Nu, Ion Tudor i-a criticat puţin şi a promis să revine luni cu doi ingineri ca să îi înveţe cum se astupă gropile. Ca între colegii de partid, care trăiesc bine din bani publici.

Lui Ion Tudor, directorul de la Drumuri Naţionale, secţia Gorj, îi place munca de teren. Este ba la Rânca, ba la Sadu, dar totdeauna însoţit de fotograf. Iar pozele sunt postate în timp real pe facebook. Aşa a aflat ieri presa că Ion Tudor este nemulţumit de felul în care sunt plombate gropile de pe DN 66, de către firma Gecor. Ziarul Pandurul a scris cu două zile în urmă faptul că Gecor plombează aceste gropi pe ploaie, chiar dacă o firmă din Spania a câştigat în decembrie o licitaţie de zeci de milioane de euro pentru reabilitarea acestui drum şi aşteaptă doar vreme favorabilă pentru a se apuca de treabă. Dar, pentru că România are bani de aruncat, nu strică nişte plombări de mântuială cu valabilitate până pe 15 martie 2013.

Tudor: Plombarea cu mixtură e provizorie iarna

Ion Tudor a fost să verifice modul în care angajații firmei Gecor din Giurgiu, firmă controlată de fostul senator PSD Cătălin Voicu, își fac treaba. Constatările lui Tudor nu sunt tocmai bune. „Șeful niciodată nu-i mulțumit când merge în control. Eu am fost destul de ferm cu cei care fac aceste operațiuni conform contractului. Activitatea de plombare cu mixtură e provizorie în perioada de iarnă. Mie nu mi-a plăcut cum se lucrează, pentru că trebuia să curețe groapa, să o pregătească înainte de plombare cu simț de răspundere. Ei munceau ce-i drept, dar nu așa cum trebuie. Probabil că sunt eu un pic mai pretențios. Am mai strâns robinetul. Nu aruncăm bani pe fereastră”, susţine Tudor, deşi exact asta face.

Ion Tudor susţine că nu s-a mulțumit doar să facă aceste constatări care explică acum de ce reparațiile de până acum nu durau mai mult de câteva zile și a găsit și soluții. După ce a luat legătura cu administratorul firmei, Tudor a decis să-i școlească pe angajații de la Gecor în ale plombării gropilor. „Eu am stat de vorbă și cu ei, și cu șeful lor al mare și luni  vom face exerciții practice. Angajații mei și cu doi ingineri le vor arăta efectiv cum se face această plombare și le-am solicitat să aducă pentru rezistență un liant cu care se amestecă această mixtură”, a spus Tudor.

Asfaltul bătut cu maiul trebuie să reziste patru săptămâni

Din fotografiile postate de Tudor pe facebook, plombarea gropilor pe DN 66 este făcută cu unelte rudimentare. Nu se folosesc utilaje de ultimă generație ca într-un oraș al Uniunii Europene, ci binecunoscutul mai și lopata nelipsită din orice gospodărie. Calitatea plombelor care trebuie să rezite până la jumătatea lunii martie pare să fie pe măsura uneltelor folosite și acest lucru l-a văzut și Ion Tudor când a încercat cu cheia calitatea asfaltului. „Cei care au plombat drumul răspund de lucrări până pe 15 martie, când se va turna asfalt. Dacă sunt probleme, noi nu-l mai plătim. Îl plătim o singură dată. De luni vor avea un compactor , pentru că acum plombau cu maiul și cu lopata. Se practică și această activitate, dar noi am ridicat un pic pretențiile și am solicitat să se facă plombare, dar cu o tehnologie mai bună. Am încercat asfaltul cu cheia. A intrat doar un centimetru că dacă intra toată cheia era dezastru”, a spus Tudor.

MIŞTOURI

În timp ce noi plătim din banul public astfel de lucrări, Tudor şi prefectul Teodorescu au chef de miştouri. Ion Tudor dă presei asigurări că îi dă raportul de două ori pe zi prefectului cu privire la activitatea sa, iar acesta povesteşte că îl verifică permanent.

Galerie foto



Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: