Bătaie pe gradaţiile de merit. Câţi dascăli şi-au depus dosarul!

Peste 260 de salariaţi din învăţământ au depus dosare pentru a primi gradaţii de merit. Cea mai mare bătălie se dă între profesorii de limba şi literatura română, educatori şi învăţători, dar şi între secretari şi informaticieni.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va acorda 171 de gradaţii de merit. Numărul celor care au solicitat o astfel de recompensă financiară este însă cu mult mai mare, respectiv 268 de dosare. Cei care se înghesuie şi anul acesta la obţinerea unei gradaţii de merit sunt cei care deţin funcţii de conducere, îndrumare şi control, respectiv 30 de dosare depuse pentru numai 18 locuri. Bătălie mare se va da şi între profesorii de limba şi literatura română, 12 locuri şi 17 dosare depuse. Şi profesorii de limbi străine vor duce o luptă crâncenă, fiind depuse 26 de dosare pentru 14 gradaţii disponibile. Şi în cazul disciplinelor tehnice, numărul dosarelor depuse este dublu faţă de locurile disponibile în acest an, iar cei 15 secretari se vor lupta pentru numai cinci gradaţii. În total, personalul didactic a depus la sediul ISJ Gorj 235 de dosare, iar personalul nedidactic din şcoli, 33 de dosare.

Începe verificarea dosarelor

Potrivit ISJ Gorj, verificarea dosarelor și acordarea punctajelor se va face în perioada 29 mai-21 iunie 2017, iar lista cu punctajele acordate în urma evaluării va fi afișată până la data de 27 iunie. Pentru depunerea contestațiilor este rezervată perioada 29-30 iunie, urmând ca soluționarea acestora să se facă în perioada 3-5 iulie. Rezultatele finale ale concursului vor fi validate până la data de 7 iulie, iar listele vor fi înaintate la Ministerul Educației Naționale în perioada 10-11 iulie 2017. Gradațiile de merit se acordă pe o perioadă de cinci ani și înseamnă un spor de aproape 25% din salariul de bază.

Vizualizări: 2,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: