Bătălie crâncenă pentru un contract de 1 milion de euro

Participare numeroasă la o licitație organizată pentru asfaltarea unor drumuri sătești din Scoarța. Investiția se ridică la 1 milion de euro, bani europeni, și nu mai puțin de 16 firme s-au înscris la licitație. Este vorba de societăți din mai multe zone ale țării.

 Proiectul prevede asfaltarea a mai multor drumuri din comuna Scoarța. În cea mai mare parte este vorba de străzi care nu au fost asfaltate niciodată, fiind doar pietruite sau de pământ. Lucrări vor fi efectuate pe drumurile sătești din zonele Pișteștii din Deal, Botești, Copăcioasa, Răuțoaia, din zona Gării Copăcioasa, Cerătu de Pădure sau Bobu. Însumate acestea au o lungime de 6.6 km.

Pe lângă asfaltarea acestor tronsoane de drum, pe alocuri, acolo unde terenul impune, vor fi realizate și rigole betonate pentru preluarea apelor pluviale. La licitația pentru aceste lucrări s-au înscris un număr de 16 societăți din Gorj, Dolj, Constanța, Vâlcea, Argeș. Este chiar și un asociat din Suceava. Investiția se ridică la 1 milion de euro și este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Regională, sub-măsura 72. "Cred că firmele au fost tentate de suma la care se ridică investiția. Nu este pericol mare, se poate face frumos, drumurile sunt bune. Se pot executa în termen și de bună calitate. Pentru orice firmă 1 milion de euro este ceva", a explicat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.      

Investiția ar trebui să fie gata în 20 de luni de la emiterea ordinului de începere al lucrărilor, conform contractului, însă autoritățile speră să fie finalizate până în luna decembrie a acestui an. Firma câștigătoare va fi anunțată săptămâna viitoare, spun autoritățile locale din Scoarța. 

Vizualizări: 2,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: