Bătrân de 74 de ani, cercetat pentru braconaj

  În dimineaţa zilei de 17 septembrie 2012, la orele 06:18, Poliţia Oraşului Bumbeşti-Jiu a fost sesizată prin Numărul Unic de Urgenţă 112 de către un paznic de vânătoare în cadrul unei asociaţii de vânătoare, cu privire la faptul că în fondul cinegetic numărul 8 Şuşiţa, aparţinând asociaţiei sus menţionate, a identificat o persoană care avea asupra sa o armă de vânătoare.

          Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe C.G., de 74 ani, din comuna Schela, judeţul Gorj. Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că bărbatul este membru vânător al A.J.V.P.S. Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare.

          Poliţiştii au constatat că C.G. se afla în fondul respectiv de vânătoare având asupra sa o armă şi trei cartuşe, efectuând vânătoare, fără a poseda autorizaţie eliberată de asociaţia respectivă de vânătoare. Cu ocazia cercetărilor efectuate nu a fost găsit vânat împuşcat.

          În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj, faptă prev. şi ped. de Legea nr. 407/2006, privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, arma şi muniţia eferentă fiind indisponibilizate de poliţişti până la finalizarea cercetărilor.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: