Bătrână din Turcinești, în comă după ce a fost acroșată de o mașină

Maria Văduva, în vârstă de 78 de ani, din Turcinești, se află în stare gravă la spital, după ce vineri, 22 septembrie, a fost acroșată de o mașină. Bătrâna a trecut strada printr-un loc nepermis, la ieșirea de pe centura municipiului, în zona podului de legătură cu Turcinești. Medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire.

Nefericitul eveniment a avut loc vineri dimineață. Femeia, care locuiește în Turcinești, a plecat de acasă cu gândul de a merge la magazin pentru a cumpăra cele necesare în casă, așa cum obișnuia zi de zi.

A traversat puntea pietonală construită peste Jiu, iar în momentul în care a încercat să traverseze drumul de centură a fost acroșată de un autoturism Ford Tranzit, condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani din Târgu Jiu. ”Femeia de 78 de ani din Turcinești a traversat printr-un loc nepermis și fără să se asigure. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Șoferul autoturismului care a accidentat-o pe bătrână, vizibil marcat de ceea ce s-a întâmplat, abia a reușit să spună câteva cuvinte. ”Era în axul drumului, și nu era hotărâtă, să treacă sau nu. Era cu fața în partea cealaltă când a trecut, am văzut-o de unde e frâna, de mai departe. Eu mergeam peste drum, am firmă”, a spus Răscol Nicolae, șoferul autoturismului. 

Femeia a suferit răni grave la cap, iar medicii îi dau șanse puține de supraviețuire. „S-a prezentat cu un traumatism cranian, cu lipsă de substanță la nivel frontal. Este într-o stare gravă, instabilă, comatoasă. La prima vedere, suntem rezervați asupra șanselor, este foarte grav”, a precizat medicul Ramona Oprea de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Târgu Jiu.

Avea grijă de soțul imobilizat la pat

Maria Văduva era singurul sprijin al soțului său, Dumitru. Bătrânul este imobilizat la pat și depindea de ajutorul soției, spun cei care o cunosc. ”Sunt niște oameni amărâți. El este de vreo câțiva ani la pat, ea îl îngrijea. Ea nu are pensie și nimic. El are pensie. Au patru copii. Amărâtul cred că nici nu știe că a dat mașina peste ea. Ea venea la pâine în fiecare dimineață. E în casă singur. Au un copil la blocul din apropiere, dar nu s-au înțeles”, a explicat Maria Benga. 

Una dintre nurorile femeii au ajuns la spital pentru a afla care este starea bătrânei. ”Nu țineam legătura. Eu stau la Scoarța, ea stă la Turcinești. Nu știu ce face socrul meu. Voi merge să văd ce face după ce aflu ce detalii îmi dau de la spital”, a spus Maria Văduva, nora femeii accidentate.

Vizualizări: 3,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: