Benegui n-a scăpat de condamnare

Omul de afaceri Marius Benegui nu a scăpat de condamnarea penală în dosarul în care a fost acuzat că s-a urcat la volanul maşinii sale şi a condus pe un drum naţional din judeţ fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. El a depăşit cu mult limita minimă stabilită de lege, dar pentru că şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor şi a fost de acord cu condamnarea sa în baza probelor strânse de anchetatori, a primit o sentinţă care nu îl trimite în spatele gratiilor.

Instanţa a decis ca el să fie condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, perioadă în care trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor şi să îşi justifice inclusiv sursele de venit.

În acest interval de timp, inculpatul nu va sta însă degeaba, fiind pus la muncă de către magistraţi, mai ales că la proces a declarat că are venituri lunare de doar 1.500 de lei. „Impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Turcineşti, jud. Gorj sau în cadrul Şcolii Gimnaziale «Gr. Geamănu» Turcineşti”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Jiu.

Verdictul dat acum de instanţă nu este definitiv, dar îl obligă pe Benegui la plata a 600 de lei drept cheltuieli judiciare către statul român. În ultimii ani, omul de afaceri a mai fost implicat şi în alte dosare penale, dar în fiecare a reuşit să scape basma curată. Într-o anchetă la Piteşti a fost reţinut inclusiv 24 de ore pentru că ar fi lovit o femeie, ulterior căsătorindu-se cu aceasta, iar apoi, într-un alt dosar, a fost judecat pentru că l-ar fi agresat pe antrenorul Florin Popete, cu care însă, în cele din urmă, s-a împăcat şi conflictul a fost stins.

Vizualizări: 2,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: