Bidoane de balsam de rufe, transformate în căsuţe pentru păsări

Proiect inedit al elevilor Palatului Copiilor din Târgu Jiu. Îndrumaţi de profesorul de protecţia mediului, copiii au realizat căsuţe pentru păsările din Parcul „Tudor Vladimirescu” din centrul oraşului, folosind materiale reciclate pentru micile „locuinţe”.

Căsuţele sunt realizate din bidoane de balsam de rufe. Elevii Palatului Copiilor Târgu Jiu le-au decupat, dându-le o formă care să le permită înaripatelor să pătrundă în ele, dar şi să poată fi pusă mâncare pentru acestea. Cele mai recente astfel de căsuţe au fost prinse cu sfori de crengile copacilor din Parcul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, situat chiar în vecinătatea clădirii în care funcţionează Palatul Copiilor Târgu Jiu.

Bidoanele au fost şi decorate, elevii desenând pe acestea diverse flori. „Este un proiect iniţiat de profesorul Cristina Ciolacu. Sunt pentru păsărelele cerului, care vin în aceste căsuţe şi mănâncă. Elevii le-au făcut sub coordonarea profesorului. De obicei, copiii pun şi mâncărică, dar oricine le poate pune. Mai ales în perioada iernii, când este foarte frig, aceste căsuţe sunt foarte utile pentru păsărele”, a declarat Ionuţ Popescu, directorul adjunct al Palatului Copiilor Târgu Jiu.

Această acţiune face parte din proiectul intitulat Memorialul „Raul Surdoiu”, de ecologie şi protecţia mediului, prins în calendarul Ministerului Educaţiei.     

Astfel de căsuţe pentru păsările cerului, realizate din materiale recuperate, au fost montate anul trecut şi în pădurile din Muşeteşti.

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: