Bikerii solicită primăriei un spaţiu unde să se antreneze

Alexandru, Marian, Găvă, Răzvan, Evo, Pădure şi Adiţă sunt doar câţiva dintre tinerii din Târgu Jiu care sunt pasionaţi de sporturi extreme şi care formează singurul grup de bikeri din oraş. Tinerii au vârste cuprinse între 12 şi 17 ani însă chiar şi aşa frica de înălţimi sau sărituri nu îi ţine departe de biciclete. Elevii îşi doresc ca municipalitatea să acorde mai multă atenţie acestui spot şi să creeze un loc unde să exerseze.

Un grup de 15 bikeri pot fi văzuţi pe străzile oraşului Târgu Jiu antrenându-se sau exersând tehnici care mai de care mai periculoase. Tinerii au aflat de acest sport de pe Internet şi de la vârste foarte fragede au început să-l şi practice acum fiind deja cu experienţă în domeniu. Aceştia spun cu mândrie că formează singurul grup de bikeri din oraş. Au însă şi nemulţumiri. „Am vrea să facem performanţă în acest sport dar din păcate nu avem unde să exersăm pentru că nu avem un spaţiu al nostru, de pe centru ne trimit în parc din parc în centru şi majoritatea oamenilor se sperie când ne văd făcând astfel de lucruri”, a declarat Alexandru Stolojanu, liderul grupului de bikeri.

Se antrenează în alte oraşe

Au început de la simple sărituri cu bicicleta pe care le vedeau pe You Tube ajungând în prezent să facă scamatorii care le pun viaţa în pericol. „Ne antrenăm acolo unde întâlnim borduri mai înalte, acum facem sărituri cu bicicleta chiar şi de trei metri dar ne lipseşte un spaţiu al nostru, aşa cum au mai toate oraşele. Noi şi părinţii noştri am făcut o grămadă de cereri la primărie pentru spaţiu dar până acum nimic”, a mărturisit Alexandru. Tinerii spun că uneori merg să se antreneze în alte oraşe unde există piste speciale pentru bikeri şi că nu vor renunţa niciodată la pasiunea care îi uneşte. „Unii din noi am fost şi în Austria să ne antrenăm, alţii la Petroşani sau Severin aşa că suntem dispuşi să facem eforturi din astea dacă la noi nu este posibil numai ca să demonstrăm că ne place cu adevărat şi că putem”, a declarat Alexandru Stolojanu.

Bicicletele pe care le folosesc sunt îmbunătăţite şi sunt chiar foarte scumpe. „Bicicletele sunt făcute pe bucăţi, însă pe lângă bicicletă trebuie să mai ai şi echipamentul de protecţie, totul ajunge la mai mult de 20 de milioane de lei şi este destul de scump de aceea nu le cerem părinţilor chiar pentru tot echipamentul, mai strângem şi noi din banii de şcoală sau aşa când ne mai dau ei”, a precizat Alexandru.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: