Bilanţ la final de an pentru primarul din Rovinari. A atras fonduri de şase milioane de euro!

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a declarat că se mândreşte cu fondurile pe care a reuşit să le atragă în oraş pentru mai multe lucrări. Pentru anul viitor, primarul are un proiect ambiţios: înfiinţarea unui parc industrial.

 Reporter: Cum a fost anul 2017 pentru oraşul Rovinari?

Robert Filip: Una peste alta, este un an mai mult decât bun. Am încheiat anul cu 26 de obiective finalizate. Mai avem zece obiective în lucru şi încă şase proiecte care ne-au trecut şi vom lucra la ele din primăvară, pentru că nu ne lasă vremea acum. Am absorbit aproximativ şase milioane de euro, am luat Casa de Cultură şi astfel avem o carte de vizită importantă. Ne-am atins aproximativ 80% din programul electoral şi pentru mine, este îmbucurător.

 Rep.: Care este cea mai mare realizare a dvs.?

R.F.: Depinde cum privim lucrurile. Faptul că am luat drumurile, alte finanţări pentru reabilitări termice, e o reuşită. Faptul că am luat Casa de Cultură este, din nou, o mare reuşită, pentru că nu aveam unde să desfăşurăm astfel de activităţi. Una peste alta, dacă spunem din punct de vedere economic, eu cred că aducerea unui investitor care să creeze locuri de muncă, la fabrica de volane, care îşi va începe activitatea din februarie, anul viitor, este cel mai important lucru.

Rep.: Ce obiective v-aţi propus pentru anul viitor?

R.F.: Prioritatea numărul unu va fi înfiinţarea acelui parc industrial. Vom semna, săptămâna viitoare, contracte pentru preluarea terenurilor. Ne concentrăm toate resursele financiare, anul viitor, să dăm drumul la acest parc. Avem cereri de la oamenii care vor să înfiinţeze acolo locuri de muncă. Vom încerca să obţinem şi noi fonduri. Ne vom întâlni cu furnizorii de utilităţi să vedem de ce avem nevoie. Ne dorim să facem şi nişte hale acolo. Omul să vină şi să găsească totul făcut de-a gata. Numai să aducă utilajele şi să angajeze oameni.

 Rep.: Cum a rămas cu organizarea Referendumului pentru demiterea Consiliul Local?

R.F.: Am stabilit să treacă aceste sărbători. Să nu le stricăm sărbătorile consilierilor. După sărbători, vom pune în balanţă dacă se merită să facem acest referendum şi dacă costurile acestuia acoperă prostiile pe care le fac ei. Nu vreau să facem alegeri să-i reducem pe unii la tăcere. Unii care nu fac altceva decât să scrie reclamaţii la Poliţie şi la toate instituţiile statului şi să vină în Consiliul Local şi să spună numai aberaţii.

 Rep.: Daţi înapoi acum?

R.F.: Noi vrem să socotim foarte bine dacă se merită să facem acest demers mai ales în condiţiile în care şi codul administrativ o să intre în dezbatere. Trebuie să primeze interesul cetăţenilor. Vom vedea ce e de făcut. Eu mă gândesc la oameni. Dacă vor continua cu aceste blocaje, vom lua această decizie, să vedem dacă oamenii vor să rămână în Consiliul Local aceşti indivizi care nu au nicio realizare în viaţa lor, nici politică, nici personală. Vom vedea atunci ce e de făcut. 

Vizualizări: 3,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: