Bilete de avion mai ieftine ca abonamentele Transloc

Agenţiile de turism gorjene oferă celor interesaţi bilete de avion pentru călătorii în străinătate la preţuri începând cu 2 euro cursa. Pentru a beneficia de acestea trebuie să faceţi rezervările cu câteva luni înainte de plecare.

Un bilet de avion până la Viena sau Roma poate costa mai puţin decât drumul de la Târgu Jiu la un aeroport din Bucureşti de unde este organizată plecarea sau decât un abonament lunar pentru mijloacele de transport în comun ale Transloc. Tarifele cu preţuri pornind de la 2-3 euro/zbor nu sunt practicate numai de companii Low Cost şi de cele tradiţionale care încearcă în acest fel să îşi atragă un număr cât mai mare de clienţi. Astfel, Malaev, compania tradiţională maghiară, oferă curse de la Bucureşti la  Roma, Madrid sau Londra la numai 3 euro, în timp ce o cursă de Viena cu Air Berlin costă numai 2 euro. Nici compania germană Lufthansa nu se lasă mai prejos, oferind tichete pentru Milano la preţuri de 17 euro/dus sau 23 euro/dus-întors în timp ce spaniolul de la Iberia oferă curse dus-întors pe ruta Bucureşti-Madrid la 6 euro-persoană. De asemenea, compania greacă Olympics, a avut în urmă cu ceva timp, bilete pentru cursa de Atena la doar un euro de persoană.

Preţurile practicate de companiile Low Cost pentru un bilet dus pot costa începând de la 7 euro pentru aproape orice destinaţie europeană, şi cu un euro mai mult pentru un bilet dus-întors.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, pentru a beneficia de aceste tarife promoţionale cei interesaţi trebui să îşi facă rezervările şi să cumpere biletele cu câteva luni înainte. “Companiile aeriene oferă promoţional câteva bilete la preţuri foarte mici. De regulă, acestea sunt scoase la vânzare cu câteva luni înainte de cursă. Cu cât data la care este programată cursa se apropie şi preţul biletelor creşte. Astfel dacă un bilet costă 10 euro cu trei luni înainte de zbor cu o săptămână înainte poate costa şi 100 de euro”, a precizat Claudia Alba, reprezentant al Agenţiei Gorj Turism.

Taxele de aeroport, de zece ori cât biletul de avion

Tarifele extrem de mici afişate în cadrul campaniilor promoţionale de către companiile aviatice nu au incluse taxele de aeroport, securitate şi servicii şi, de multe ori, nici cele pentru transportul bagajelor. Astfel se face că, în momentul achitării biletului, pe lângă cei câţiva euro cât costă biletul de avion, se achită în jur de 40-50 euro taxe de aeroport şi aproximativ 10 euro pentru bagaje. “Este o strategie de marketing a companiilor aeriene. Tarifele sunt afişate în ordine crescătoare astfel încât cele care au tarife mici sunt în fruntea listei. Astfel, din când în când, oferă câteva bilete la un preţ foarte mic, uneori cu taxe de aeroport, securitate şi servicii incluse iar restul biletelor la preţuri normale”, a mai spus Claudia Alba.

Avantaj pentru biletele dus-întors

Pentru a-şi fideliza clienţii, majoritatea companiilor aeriene oferă pachete dus-întors la preţuri uneori mai mici decât pentru un bilet dus. Astfel, o cursă dus Bucureşti-Helsinki cu Malaev costă 89 de euro în timp ce o cursă dus întors pe aceeaşi rută cu aceeaşi companie costă numai 80 de euro. Evident fără taxe de aeroport.

Cele mai scumpe destinaţii sunt cele în afara Europei. Astfel un zbor de Sundey costă  946 euro numai dus (868 euro-dus-întors) în timp ce o cursă de Boston sau Chicago costă 442 euro (349 euro-dus-întors), respectiv 423 euro (321 euro– dus-întors).

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: