Bîrcă: Încă ne cam jucăm, nu-i frumos. Şi nu e bine!

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, este supărat că partidul său nu a reuşit să facă nicio schimbare în instituţiile deconcentrate, deşi este de aproape doi ani la guvernare. Bîrcă a spus într-un interviu la Accent TV că alegerile bat la uşă, iar oamenii vor cere explicaţii în legătură cu multe lucruri.

Cum mai stau lucrurile în PSD, pentru că dumneavoastră sunteţi un om care participă la luarea deciziilor?

Ion Bîrcă: Nu sunt un om care participă la luarea deciziilor, deciziile le ia alţii. Sunt un om care participă la munca de jos, cu oamenii. Azi chiar am avut un obstacol mai greu, m-aţi prins aşa. Încă ne cam jucăm, nu-i frumos. Şi nu e bine. Eu aş vedea politica asta aşa: am ieşit la guvernare, da, suntem la guvernare. Păi. atunci ce mai căutăm cu toţi directorii de la deconcentrate care sunt de alte naţii, nu au nicio tangenţă cu Partidul Social Democrat, ca să facă lucrurile bune. Trebuie făcute evaluări la fiecare director, pentru că mai este puţin şi încep iarăşi alegerile. Şi o să ne întrebe cetăţenii: păi cutare că îl aveţi colo, păi cutare că îl aveţi colo. Sunt multe de spus, dar cred că trebuie să spălăm rufele acolo, în interiorul nostru.

Reporter: Vă referiţi la PSD central sau la Gorj?

Ion Bîrcă: La Bucureşti e altfel. Acolo lucrurile sunt cum trebuie. S-a schimbat guvernul, e un guvern extraordinar de bun. Zic unii că s-au mutat contribuţiile de la angajator la angajat. E un lucru bun, pentru că erau angajatori care mutau oamenii de pe o firmă pe alta, le băgau în insolvenţă şi omul când ieşea la pensie afla că nu avea plătite dările de zece ani. Toţi vrem salarii extraordinar de mari, dar câţi se întreabă dacă îşi aduc o contribuţie ca să merite salariile astea. Unii merită, alţii nu, unii recunosc, alţii nu.

Reporter: Credeţi că domnul Ion Ciocea se va întoarce din partid?

Ion Bîrcă: Eu îi apreciez munca, îl apreciez ca şi om, îl apreciez ca primar, îl cunosc destul de bine. Eu zic că este bine să vină în Partidul Social Democrat, a crescut în acest partid, a muncit în acest partid, uşile sunt deschise.

Reporter: Ce aşteptări credeţi că au oamenii de la PSD?

Ion Bîrcă: În primul rând legile justiţiei să fie date şi răspunderea magistraţilor. Orice om care munceşte este posibil să greşească, trebuie şi ei să îndrepte greşelile şi să răspundă. Sunt unele hotărâri... Sunt situaţii palpabile, demonstrez că un om nu este proprietar şi mi se cere să plătesc. Deşi scrie negru pe alb că nu este aşa. Unde mai este dreptate. Apoi trebuie o evaluare în învăţământ, a tuturor profesorilor. Dacă un profesor e de nota 5 sau îl pui suplinitor cu nota 2 undeva la ţară, ce să îi înveţe pe copii? Cum să îmi spună un profesor care a lucrat opt ani cu un copil că acesta e analfabet. Păi el pe ce şi-a luat salariul? De asemenea, oamenii vor să fie făcută ordine în sistemul de pensii. O altă problemă este că nu putem lua măsuri cu funcţionarii incompetenţi, ceea ce nu este normal.

Vizualizări: 459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: