Biscuiți de post cu dulceață de gutui

O reţetă de sezon prin care puteam prepara acasă biscuiţi foarte aromaţi cu dulceaţă de gutui. Este o reţetă rapidă, maxim 10 minute sunt necesare pentru preparare şi alte 10 minute pentru coacere.

Biscuiţii cu dulceaţă de gutui sunt delicioși şi pentru pachețelul celui mic la școală, la picnic sau la micul dejun. Merg foarte bine dimineața la cafea sau seara în loc de ceva de ronțăit la un film.

Ingrediente: 220 grame făină, un vârf de linguriță de praf de copt, 200 grame dulceață de gutui sau gem de caise, 100 grame zahăr, 80 ml ulei, un praf de sare.

Preparare: Se amestecă dulceața cu zahărul, uleiul şi sarea. În loc de dulceața de gutui puteți folosi un gem de caise, dar un gem galben în special. Însă țineți cont dacă gemul/ dulceața folosită este mai lichidă, pentru că atunci, în mod sigur, aluatul va cere mai multă făină. Şi o dulceaţă prea puţin lichidă, prea închegată, nu e foarte bună pentru că face aluatul sfărâmicios.

Peste acest amestec adăugăm făina și praful de copt. Făina n-o puneți toată odată. Poate fi prea multă, ori prea puțină, însă contează foarte mult consistența gemului vostru. Formăm apoi bile, pe care le aplatizăm cu un ciocan de șnițele sau o furculiță sau pur și simplu în palmă, caz în care nu vor avea model. Coacem biscuiții 10 minute la foc mediu (180°). Când sunt gata, îi lăsăm să se răcească pentru că sunt foarte foarte moi calzi și dacă îi luăm, se vor rupe.

Se pot păstra într-o caserolă închisă ermetic timp de 4-5 zile.

Vizualizări: 1,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: