Blocaj cu exproprierile la Jilţ Nord. Prefectura se implică!

Membrii comisiei de aplicare a Legii 255 de expropriere publică avizată pentru culoarul Jilț Nord se vor întâlni miercuri, 21 septembrie, la Prefectura Gorj în încercarea de a rezolva situaţia de la carieră. Comisia de expropriere nu vrea să semneze nicio decizie de expropriere pentru localnicii care dețin imobile în zonă pentru că CE Oltenia nu a comunicat valoarea tuturor bunurilor deținute de proprietarii din zonă.

Membrii comisiei de aplicare a Legii 255 pentru culoarul Jilț Nord nu ar fi avizat exproprierile motivând acest lucru prin faptul că CE Oltenia, care a avea obligația să comunice valoarea tuturor imobilelor, terenuri sau construcții, a fântânilor, a culturilor și altor bunuri, nu le-a comunicat doar pentru terenuri. Neînțelegerile ar fi între unii membri ai comisiei și juriștii CE Oltenia. Despre aceste neconformități au aflat și mai-marii Prefecturii Gorj care au solicitat ca următoarea ședință a comisiei să aibă loc chiar la Palatul Administrativ.

Prefectul, la şedinţă

Prefectul Gheorghe Paraschivu spune că va lua parte la ședință, în calitate de invitat. Hotărârea de Guvern care permite exproprierea în baza Legii de utilitate publică a fost aprobată de Guvern în decembrie 2015 și se derulează cu dificultate iar autoritățile județene vor să știe motivul. "Este o comisie la care vreau să particip. Tocmai pentru că au apărut niște disensiuni vreau să văd ce se întâmplă. Vreau să-i pun pe toți la masă, să văd ce puncte de vedere au. Am convocat această ședință întrucât am constat că nu funcționează la capacitate comisia și vreau să știu care este motivul", a declarat prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu.

Pentru extinderea carierei Jilț Nord este nevoie de exproprierea a peste o mie de oameni, suma aprobată de Guvern fiind de peste 15 milioane de lei. Cetățenii din Mătăsari sunt despăgubiți pentru terenuri, însă în lege nu sunt prinse casele, dar nici plata uzufructului pentru culturile cetățenilor.

Din comisie fac parte reprezentanți ai primăriei Mătăsari, de la Oficiul de Cadastru, Instituția Prefectului și Complexul Energetic Oltenia.

Galerie foto



Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: