Bogdan Caragea: Vreau să duc teatrul din Târgu Jiu în top

Este director de scenă la Teatrul de Stat din Constanţa, dar vrea să vină la Gorj, pentru a conduce teatrul din Târgu Jiu. Este vorba despre Bogdan Caragea, unul dintre cei cinci candidaţi la şefia teatrului târgujian, gorjean la origini. Caragea a avut numai cuvinte de laudă la adresa actorilor de la Târgu Jiu, iar dorinţa sa este să ducă teatrul din Târgu Jiu în topul celor mai bune teatre din ţară.

Bogdan Caragea este originar din satul Brădiceni, comuna Peştişani. După zeci de ani în care a lucrat în diverse teatre din ţară, Caragea şi-a propus să revină acasă. De-a lungul vremii a fost actor, director artistic, de producţie, de scenă, regizor sau compozitor. Spune că s-a înscris la concursul pentru funcţia de manager al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu pentru că vrea să fie aproape de locurile în care a copilărit. „Am înfiinţat un teatru, după ce am terminat Institutul, secţia română de la Sfântu Gheorghe. Cu Bebe Cotimanis, Dorin Andone, Ionel Mihăilescu, Oana Ştefănescu, Teodora Mareş. După aceea am fost la Bucureşti, unde am jucat cam peste tot şi cam tot. În general, din tot ceea ce înseamnă artă. N-am făcut, din păcate pentru mine, marionete şi operă. În rest, operetă, revistă, teatru, teatru de copii, tot, tot. Chiar mi se mai şi joacă nişte compoziţii la Teatrul Excelsior”, a spus Bogdan Caragea, care are planuri măreţe în ceea ce priveşte viitorul teatrului târgujian.

„Am copilărit la Brădiceni, la bunicii din partea mamei. Vreau să vin acasă. Ştiu multe despre teatrul din Târgu Jiu. Ştiu spectacolele, le-am văzut. Când veneam acasă, mai vedeam câte un spectacol. Ce s-a întâmplat până acum cu teatrul nu mă interesează şi nu mă sperie nimic. Singurul lucru care mă sperie pe lumea aceasta sunt eu. Din punctul meu de vedere, aş vrea, cu trupa pe care o consider foarte bună, să ajungem în topul teatrelor din ţară. Se poate reuşi cu răbdare şi cu pricepere”, a explicat Bogdan Caragea. 

Concursul pentru funcţia de manager al teatrului târgujian va începe în data de 4 octombrie, cu evaluarea proiectelor de management. Interviul va fi susţinut două zile mai târziu, iar rezultatul final va fi cunoscut în data de 18 octombrie.

Vizualizări: 1,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: