Bolnavii de cancer, în pelerinaj la Prislop

Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” a marcat Ziua Luptei Împotriva Cancerului la Sân, sărbătorită anual în data de 1 octombrie, prin organizarea unui pelerinaj la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara. Pelerinajul a avut loc vineri, 29 septembrie 2017. „Participanţii au fost beneficiari din rândul pacienţilor diagnosticaţi oncologic aflaţi în evidenţa Asociaţiei, care au dorit să-şi întărească legătura cu latura spirituală şi să găsească linişte şi pace sufletească la Mănăstirea Prislop.

Pacienţii au fost transportaţi cu ajutorul unui microbuz pus la dispoziţie prin grija domnului Sorin Tamoşi”, a anunţat Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” din Târgu Jiu.

Tot pentru a marca această dată, Asociaţia „Sfânta Ana” va distribui toată luna materiale informative cu tematica stabilită. Pliantele vor fi împărţite de către echipele de elevi voluntari în zonele intens frecventate de gorjeni, precum şi în trei licee din judeţul Gorj: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” şi Liceul Tehnic Roşia-Jiu, Fărcăşeşti. Scopul acestei activităţi este acela de a creşte gradul de conştientizare a riscurilor apariţiei cancerului la sân, dar şi de a încuraja cât mai multe persoane să meargă la doctor pentru un consult.

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: