Borcan: În primă fază, avem nevoie de 5 milioane de euro

Uzina Mecanică (UM) Sadu are contracte pentru anul 2019 cât să poată acoperi salariile la nivel de unitate. Personalul uzinei primeşte salariile la timp, spun liderii sindicali. Aceștia au explicat că vor merge în perioada următoare la Ministerul Economiei pentru a solicita fonduri în vederea retehnologizării uzinei.

Un alt subiect pe care îl vor aduce în discuție va fi plata perioadelor de șomaj tehnic pentru anul în curs, pentru anumite categorii de personal, de pe diverse activități, altele decât cele de producție. ”Ne interesează în mod deosebit acei bani pe investiții, după care tânjim de foarte multă vreme. Ne-au fost date asigurări că suntem în grafic și vom obține și noi, probabil, o sumă din acei bani de care avem nevoie pe investiții (...) Noi am avea nevoie de o sumă cât mai mare, dar, în primă fază, ne-ar fi suficientă o sumă de vreo 5 milioane de euro. Dacă nu se va putea obține această sumă, ne mulțumim și cu ceva mai puțin, pe la jumătate”, a declarat Marius Borcan, șef serviciu în cadrul UM Sadu și președinte al Sindicatului Liber al Salariaţilor UM Sadu.

Contractul Colectiv de Muncă (CCM) de la nivelul UM Sadu va expira în luna iulie, iar negocierile între administraţie și sindicate ar trebui să înceapă cu cel puțin 45 de zile înainte. Documentul are valabilitate de un an. Sindicatele au stabilit în mare cu ce mandat vor merge la masa negocierilor. ”Noi, ceea ce ne-am propus anul trecut, am obținut. Acea majorare de salarii a fost obținută. Vedem cum decurg lucrurile și sper să obținem poate chiar mai mult”, a conchis Marius Borcan, explicând că la nivel de unitate salariile ”nu sunt nici foarte mari, nici foarte mici”.

Vizualizări: 1,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: