Boza: Grila de salarizare va rezolva problemele care vin din trecut

Direfențele salariale dintre oamenii care fac aceeași muncă este principala problemă pe care managerul Boza și-a propus să o rezolve anul viitor. Acesta a spus într-un interviu la Accent TV că o nouă grilă de salarizare va rezolva foarte multe probleme care vin din trecut.

Boza a exemplificat cu un lăcătuș care într-o carieră are clasa 15, în timp ce altul cu aceeași calificare, aceeași vechime și aceeași muncă are clasa 21. „Încercăm să armonizăm și să echilibrăm salariile pentru meserii similare indiferent de carieră. Salariații care anterior au fost angajați la SNLO și cei de la fostele complexuri energetice. Aceste diferențe au fost generate și de faptul că la negocierile din 2013 și 2015 nu a fost suficient timp și nici buget care să permită această echilibrare”, a spus Boza la postul de televiziune.

Boza a spus că mici echilibrări s-au mai făcut în acest an, reamintind că au crescut salariile cele mai mici, 835 de salariați fiind ridicați la clasa 10, ceea ce înseamnă circa 300 de lei peste salariul minim pe economie. De asemenea, au crescut salariile minime ale celor încadrați pe studii superioare, urmând în această perioadă salariile turbiniștilor, ale sudorilor și ale altor meseriași.

„Pregătim într-un fel negocierea Contractului Colectiv de Muncă de la începutul anului viitor. În februarie 2018 expiră actualul contract”, a spus Boza, menționând că este nevoie de o proiecție corectă a bugetului de venituri și cheltuieli. „Negocierea CCM este un proiect important, crearea unei noi grile de salarizare, pentru a rezolva anumite probleme care vin din anii trecuți. Până atunci vrem să demonstrăm tuturor și după această iarnă că România nu poate trăi fără Complexul Energetic Oltenia”, a mai spus managerul Boza.

Vizualizări: 5,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: