Boza: În decembrie ne așteptăm la o cerere pentru nouă grupuri

Complexul Energetic Oltenia se așteaptă ca vârful de producție al acestui an să fie în decembrie, când va lucra cu o medie de nouă grupuri energetice. Directorul Sorin Boza a spus că media din ultimele luni a fost de șapte grupuri. Principala provocare pentru următoarele săptămâni este realizarea unui stoc de 1,5 milioane de tone de cărbune până la intrarea în iarnă.

CE Oltenia trebuie să intre în iarnă cu un stoc de 1,5 milioane de tone, din care un milion la termocentrale și 500.000 la carierele miniere. „Un target greoi, pentru că am mers cu o medie de șapte grupuri în această vară. Au fost zile în care consumam cât produceam”, a spus Boza într-o emisiune la Accent TV. Acesta a precizat că la finele săptămânii trecute stocurile erau în jur de 850.000 de tone la termocentrale și 330.000 de tone în cariere.

Rectificarea, în două săptămâni

Administrația și sindicatele din CE Oltenia vor avea luni o discuție pentru stabilirea programului de lucru până la sfârșitul anului. „Ca să producem un milion de tone de cărbune în plus pe an este necesară muncă suplimentară, în zilele de sâmbătă și duminică”, a explicat Boza.

Managerul CE Oltenia a vorbit și despre stadiul în care se află rectificarea bugetară, în baza căreia va fi suplimentat fondul de salarii în vederea plății orelor suplimentare: „Rectificarea este finalizată, luni va merge spre aprobare în Directorat, va merge în Consiliul de Supraveghere, AGA, va fi înaintată Ministerului Energiei pentru validare, astfel încât într-o săptămână – două să meargă la guvern pentru aprobarea finală. Ceea ce este cel mai importat, această rectificare a necesitat modificarea legislativă care s-a realizat săptămâna trecută, cu un efort fantastic din partea ministrului Energiei, care ne-a susținut. Vreau să fie clar, oamenii vor fi plătiți pentru munca suplimentară”.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat că programul de iarnă al companiilor din energie va fi aprobat în această lună.

Vizualizări: 2,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: