Boza voia să mărească salariile când a fost surprins de grevă

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus într-un interviu pentru ziarul Bursa că a fost surprins de greva din ianuarie, câtă vreme avea de gând să majoreze salariile. "În primul rând aş vrea să spun că a fost o grevă care ne-a surprins pentru că noi aveam un contract colectiv de muncă valabil care trebuia reînnoit în luna martie. Eram pregătiţi să facem aceste majorări salariale, însă oamenii au făcut această mişcare înainte de terminarea contractului", a spus Boza.

"De asta, prima măsură a noastră a fost să declarăm greva ilegală şi, de altfel, judecătorul a declarat-o ilegală", a completat managerul companiei. Reamintim că protestul minerilor a început după ce propunerea administrației în comisia mixtă a fost zero majorări salariale.

Boza crede că salariații sunt frustrați din cauza majorărilor salariale din instituțiile de stat. "Sunt de acord că salariile oamenilor noştri sunt salarii mici. Trebuie să ne uităm ce s-a întâmplat în ultimii ani când au crescut salariile din administraţia locală şi a ajuns şoferul primarului să aibă un salariu de 4500 lei, iar brancardierul să aibă 6000 de lei. Este normal ca muncitorii noştri să fie frustraţi. Dar nu a fost însă corect modul în care au acţionat", a mai spus Boza în interviu. (A.M.)

Vizualizări: 4,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: