Brâncuşi, promovat de biciclişti şi motociclişti

Stațiunea Rânca va găzdui în acest week-end un eveniment de proporții la care sunt așteptați cel puțin cinci mii de turiști. Transalpina Fest va oferi de toate participanților, de la distracție pe săturate până la concursuri și mâncare tradițională. Motocicliștii și bicicliștii vor fi cei care îl vor promova de data aceasta pe sculptorul Constantin Brâncuși.

 Transalpina Fest, așa cum este denumit evenimentul, este o acțiunea a primăriei Târgu Jiu în cadrul proiectului de promovare turistică  ”Hai acasă la Brâncuși”. Viceprimarul Adrian Tudor a precizat în ce constă promovarea de sâmbătă de la Rânca. ”La ora 12.00 se va porni într-o paradă a motociclișilor din Rânca în direcția Târgu Jiu, motocicliștii vor avea fotografii cu operele lui Constantin Brâncuși, vor primi fiecare dintre ei în format digital fotografia și mai departe vor promova pe rețelele de socializare ansamblul de la Târgu Jiu. Seara la ora 20.00 este un concert Cargo și Trooper prezentat de Cristi Hrubaru de la Rock FM”, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. Sâmbătă, la Transalpina Fest vor fi prezenți și producători autohtoni de produse tradiționale prin care se numără și fabrica de ciocolată de la Crasna dar și producători de brânzeturi și alte produse tradiționale. „O să ducem și noi către Rânca producători locali, producători din zonă cu diferite produse tradiționale și nu numai. Ultima discuție este purtată cu fabrica de ciocolată de la Crasna pentru a fi prezentă la Rânca, va fi și o degustare de vinuri din zona Olteniei cu specific. De asemenea, va fi amenajat un stand în care vor fi promovate hotelurile, pensiunile și restaurantele din Târgu Jiu”, a mai spus viceprimarul Adrian Tudor. Bugetul aprobat de Consiliul Local pentru acest eveniment este de 50.000 de lei. Autoritățile anunță peste cinci mii de turiști în week-end la Rânca.

PARCĂRI

Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a pregătit peste 2.000 de locuri de parcare pentru Transalpina Fest, care va avea loc la Rânca, în perioada 19-21 august.

Vizualizări: 1,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: