Brexit-ul, amânat câteva luni

Camera Comunelor a adoptat joi seara - cu 412 la 202 voturi - o moţiune prin care Guvernul cere amânarea Brexitului după 29 martie, relatează BBC News. Camera Comunelor s-a pronunţat joi seara şi împotriva organizării unui nou referendum privind Brexitul, cel puţin pentru moment, relatează The Associated Press.

Comisia Europeană a anunţat joi seara că a ”luat notă” de rezultatul voturilor din Parlamentul Britanic şi a reiterat că o amânare a Brexitului necesită aprobarea unanimă a tuturor celorlalte 27 de state membre ale Uniunii Europene, relatează BBC News.

Guvernul urmează să ceară Uniunii Europene o amânare a Brexitului. Executivul cere prin această moţiune o prelungire a aplicării Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, în baza căruia a fost lansat Brexitul, până la 30 iunie, dacă Parlamentul aprobă acordul premierului până la 20 martie.

În cazul în care nu se ajunge la un acord al Brexitului până la 20 martie, Guvernul urmează să ceară altă amânare, mai ”lungă”, însă va fi necesar ca UE să fie de cord cu această amânare şi să stabilească termene.

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: