Bucătăria şi spălătoria Spitalului Turceni, reabilitate

Administraţia locală din Turceni a efectuat lucrări de amenajări complexe la bucătăria, spălătoria şi magazia de alimente a spitalului orăşenesc, lucrările fiind recepţionate săptămâna trecută.

Primăria Turceni a alocat suma de 350.000 lei, fără TVA, din bugetul local, pentru reabilitarea demisolului Spitalului Orăşenesc Turceni, adică zona în care funcţionează bucătăria, spălătoria şi magazia de alimente. Proiectul a fost demarat în luna octombrie 2017, iar lucrările au fost unele complexe. Au fost aplicate pardoseli noi din mozaic turnat, a fost înlocuită tâmplăria de lemn cu tâmplărie PVC, au fost efectuate zugrăveli, reparaţii tencuieli, glet şi placaje. Au fost înlocuite inclusiv instalaţiile electrice, sanitare şi de încălzire şi au fost montate tavane suspendate din gips carton. Lucrările au fost executate de o firmă specializată.

Conform autorităţilor locale, lucrările au fost demarate după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, în urma unui control, au obligat spitalul să reabiliteze zona în care funcţionează bucătăria, spălătoria şi magazia de alimente.

Autorităţile locale din Turceni spun că vor mai urma şi alte investiţii la spitalul oraşului. „Urmează anul acesta să dăm drumul şi la lucrările de reabilitare a etajului 2. Vrem treptat-treptat să reabilităm întreaga clădire. Nu avem bani să pornim astfel de lucrări pentru tot spitalul. Fonduri europene nu am reuşit să luăm, am înţeles că din martie se va redeschide o axă de finanţare pentru partea de reabilitare termică. Am zis să mergem în fiecare an cu câte un etaj şi să reabilităm ceea ce putem în funcţie de banii pe care îi avem”, a declarat Cristina Cilibiu, primarul oraşului Turceni.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: