Bunoaica: EMC-urile trebuie să dispară

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, susține că exploatările miniere de carieră din Complexul Energetic Oltenia trebuie să dispară. “Alte sindicate nu vor să fie desființate EMC-urile, care mănâncă banii degeaba la mineri. Minerii stau la puțin peste salariul minim pe economie, iar acei oameni care sunt aproape pensionari stau în acele EMC-uri, clientela politică și sindicală este acolo. Nu au niciun sens acolo, trebuie să dispară”, a spus Bunoaica la Radio Infinit.

Administrația Complexului Energetic Oltenia lucrează în această perioadă la o nouă organigramă, din care ar putea dispărea exploatările miniere de carieră, verigă intermediară între Direcția Minieră și carierele miniere.

Primul lider sindical care s-a pronunțat împotriva desființării EMC-urilor a fost Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța. “Nu o să accept această chestiune niciodată. L-am atenționat inclusiv pe domnul Olaru și vă spun public aici. O să opresc și o să scot tot orașul Motru și o să-l pun în capul lor. EMC Motru e un brand și va trebui să rămână un brand. Trebuie să fie întărit, dat statut de sucursală și să le dea competențe să facă anumite lucruri în zonă mult mai repede”, spunea Roșca la jumătatea lunii februarie. (M.M.)

Vizualizări: 2,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: