Burlan anunță vremuri bune pentru CE Oltenia. Profit cât pentru toți anii

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat că în 2022 compania va avea profit suficient de mare cât să acopere și pierderile anilor anteriori.

Daniel Burlan nu a dat o cifră estimativă, însă a declarat că 2023 arată diferit pentru complex. ”Este un an în care compania iese pe profit, își acoperă pierderile anilor anterior, care permite o altă perspectivă pentru 2023”, a spus acesta într-o emisiune la Gorj TV.


El a adăugat că în acest proces de redresare a contribuit ajutorul de salvare acordat în 2020, dar și banii pentru certificate din 2021 și 2022, acordat pe vremea premierului Florin Cîțu: ”Asta datorită eforturilor care s-au făcut începând cu 2020, când am primit acest ajutor de salvare, apoi ajutorul de restructurare, 2021-2022. Fără aceste surse de finanțare, complexul energetic nu exista. Și fără un program de restructurare pentru a dovedi ca societatea nu este în dificultate nu puteam accesa Fondul de Modernizare, care se accesează doar de companiile care nu sunt în dificultate”.


El a mai spus că banii care vin de la Guvern pot fi folosiți și pentru investiții, nu doar pentru achiziția de certificate. ”O să avem o majorare de capital cu 180 de milioane de euro, bani pe care-i putem folosi în investiții și în achiziția de certificate CO2”, a completat Burlan.

Vizualizări: 3,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: