Burlan: CE Oltenia va fi pe profit începând cu anul 2026

Daniel Burlan, directorul Complexului Energetic Oltenia, dă asigurări că societatea de producere de energie își revine din 2026. Într-un intervu pentru Capital, Burlan a spus că din 2026, CEO va avea mix energetic și va fi pe profit. 


“Începând din anul 2026, CE Oltenia va fi din nou o companie cu profit, având propriul mix energetic, în condiţiile în care România este singura ţară din Europa cu producători de energie dintr-o singură sursă”, a dat asigurări șeful CE Oltenia.


Totodată, a declarat că România nu poate aș diminueze sau să renunțe la capacitățile companiei, fără să ia în calcul o criză a energiei, iar angajamentul cu privire la o energie verde nu poate stopa energia pe cărbune în acest moment.

“România nu îşi poate permite să diminueze sau să renunţe la capacitatea de producţie a Complexului Energetic Oltenia fără a lua în calcul un risc acut şi o criză a energiei livrate. Angajamentul României cu privire la tranziţia către o economie cu emisii reduse de gaze cu efect de seră nu poate stopa producerea de energie pe bază de cărbune în acest moment”, a spus Burlan într-un interviu pentru Capital.


Până atunci, pe lângă un plan de restructurare de pus în aplicare și investiții mari de realizat, CEO are în fiecare zi problema personalului. Zeci de oameni se pensionează lunar, sute de angajări se fac pentru a putea suplini forța de muncă dispărută, însă rezultatele nu apar. 


“Este deficit de personal în producție, în fiecare lună pleacă personal la pensie. Este bine că se fac angajări, dar pleacă oameni cu experiență și vin din cei care încearcă să se integreze. Una este când pleacă 10-20 de salariați, dar când pleacă sute de oameni la pensie, faptul că faci angajări în loc nu înseamnă că s-a rezolvat problema”, a declarat liderul sindical Gabriel Căldărușe la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: