Burlan, după anunțul ministrului: Pe această logică, ar trebui să ceară și demisia Consiliului de Supraveghere

Daniel Burlan a reacționat după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a cerut Consiliului de Supraveghere să-l demită. "Pe această logică, ar trebui să ceară demisia la toți factorii de conducere, și a CS-ului aflat în funcție la vremea respectivă", a afirmat Burlan.

Ministrul Virgil Popescu a cerut demiterea lui Burlan de la conducerea Complexului Energetic Oltenia în timp ce se afla într-o vizită la Porțile de Fier, în județul vecin. 

"În presă, am văzut că domnul ministru a cerut Consiliului de Supraveghere să ne revoce din funcție pe mine și pe ceilalți membri ai Directoratului în funcție la data de 17. Mai era un singur membru în Directorat. Este decizia ministrului. Nu o comentez. Pe această logică, ar trebui să ceară demisia la toți factorii de conducere, și a CS-ului aflat în funcție la vremea respectivă. A cerut CS-ului revocarea noastră. CS are la dispoziție un termen să ne revoce, poate să ne revoce din funcție. Este un termen scurt în care să iau o decizie. Încă n-am luat nicio decizie. Este la dispoziție CS-ului revocarea", a declarat Daniel Burlan, managerul companiei. 

Alături de Daniel Burlan, ar trebui să fie revocat și Marius Negru, celalalt membru al Directoratului CE Oltenia, aflat în funcție când s-a produs tragedia de la Jilț Sud. Acesta a precizat că „responsabilitățile în cadrul tragicului accident sunt în curs de verificare de organele de cercetare penală”, „noi facem o cercetare administrativă, nu penală”.

"Lucrurile acestea se vor stabili de organele care pot să stabilească dacă achiziția acestora a fost făcută ilegal sau cu încălcarea procedurilor", a reacționat Daniel Burlan.

Vizualizări: 3,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: