Burse de merit pentru olimpici şi profesori

Cameră Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede acordarea burselor de merit olimpic și pentru elevii care au obținut mențiune la olimpiadele școlare internaționale. Totodată, profesorii care i-au pregătit vor primi un premiu a cărui valoare urmează să fie stabilită. Bursele de merit olimpic internațional se acordă pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna imediat următoare obținerii distincțiilor, respectiv locurilor I, II, III și mențiune.

Valoarea lunară a burselor este diferențiată în funcție de nivelul distincției obținute. Astfel, pentru locul I, ea reprezintă echivalentul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării acesteia, iar pentru mențiune, cuantumul lunar al bursei este de 25% din salariul de bază minim brut pe țară.

Sumele necesare acordării burselor de merit olimpic internațional și cele necesare pentru premierea profesorilor sunt prevăzute anual în bugetul Ministerului Educației Naționale și sunt acordate de la bugetul de stat, potrivit proiectului de lege. Cameră Deputaților este for decizional.  (A.A.)

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: