Cabanierii din Rânca, dezamăgiţi: „A fost cel mai rău an”

Staţiunea montană Rânca a fost goală de Paşti. Doar 200 de turişti au ales să petreacă sărbătorile la munte, un număr extrem de mic, se plâng proprietarii de pensiuni şi hoteluri. Constantin Pănescu, preşedintele concesionarilor din Rânca, spune că cei mai mulţi turişti au ocolit staţiunea din cauză că Transalpina a fost închisă.

Rânca a fost ocolită de turişti în perioada Sărbătorilor Pascale. Degeaba au anunţat proprietarii de cabane oferte care mai de care mai atractive că staţiunea a fost goală de sărbători. „A fost cel mai rău an de până acum, cu tot cu proprietari, cu turişti, am fost în jur de două sute. Două sute din peste 5.000 de locuri de cazare. E foarte rău, a fost cel mai rău an. Poate şi turiştii au văzut că se strică vremea şi n-au vrut să urce la munte, ca să nu întâmpine zăpada. Mulţi s-au retras când au văzut că nu este deschisă Transalpina. Sunt foarte, foarte dezamăgit”, a declarat Constantin Pănescu.

Fără incidente

Nefiind turişti, nici incidente n-au fost. Şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, spune că a fost linişte la Rânca de Paşti, insinuând cumva că turiştii au ales să ocolească zona şi pentru că proprietarii unităţilor de cazare nu vin cu oferte atractive. „Trebuie să ne dăm seama că Paştele are un anumit specific, foarte mulţi oameni petrec sărbătorile în familie şi nici vremea nu i-a avantajat prea mult. În această perioadă staţiunea nu este foarte atractivă, nu sunt oportunităţi de oferit turiştilor, traseele turistice din jurul staţiunii nu sunt încă accesibile şi atunci turiştii n-au avut elemente suficiente să fie atraşi în această perioadă”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. 

Vizualizări: 2,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: