Cadastru gratuit pentru gorjenii din Bumbeşti Piţic

Primăria Bumbeşti Piţic se află printre puţinele primării din Gorj care au reuşit să contracteze firme de cadastru. Ba chiar s-a finalizat de cadastrat primul sector de imobile. Autorităţile locale speră ca, până la sfârşitul anului, să se mai finalizeze încă un sector, urmând ca acţiunea să se reia în primăvară. Suma finanţată de stat este de 60 de lei/imobil, însă banii vor fi returnaţi în condiţiile în care nu vor decontaţi până la sfârşitul lunii decembrie.

Locuitorii din Bumbeşti Piţic vor fi printre primii gorjeni care vor beneficia de cadastru gratuit. Asta pentru că autorităţile locale au reuşit să contracteze un specialist, care deja a finalizat de cadastrat primul sector de imobile. „Suma care revine comunei noastre este de 135.000 de lei, pentru 2250 de imobile. Noi am încheiat contract cu un PFA, iar primul sector deja l-am măsurat, urmează să trecem la cel de-al doilea. Am delimitat cam un sfert din comună şi am făcut opt sectoare, iar cel mai mic sector are 120 de imobile”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.
Autorităţile locale vor ca, până la sfârşitul anului, să reuşească să finalizeze cel puţin încă un sector de imobile. „Problema este că eliberarea documentelor durează vreo 60 de zile. Se fac măsurători, se prelucrează datele, se verifică de cei de la Cadastru, se fac recepţiile. Practic, până pe 15 decembrie, noi trebuie să ne încadrăm cu toate pentru a ne putea lua bani. Termenul este extraordinar de scurt, dacă până acum am făcut doar un sector, înseamnă că abia la anul vom reuşi să finalizăm întreaga acţiune”, a precizat primarul Nioaţă.
Edilul local speră ca banii să fie relocaţi în primăvară. „Am făcut un sector cu 120 de imobile, l-am ales pe cel mai mic pentru a vedea cum ne încadrăm în termen. În orice caz, vom relua acţiunea în primăvară. Sper ca banii să fie din nou alocaţi. Am fi vrut să fi efectuat cadastru la cât mai multe imobile, dar timpul este foarte scurt. Dacă din 120 de imobile, pentru care s-a făcut cadastru, e unul cu problemă, firma contractată nu-şi primeşte banii”, a declarat Nioaţă.
RECEPŢIE
Valoarea finanţării este în cuantum de maxim 60 de lei/carte funciară (inclusiv TVA). OCPI Gorj va vira banii în conturile primăriilor numai pentru imobilele care vor fi recepţionate şi pentru vor fi deschise cărţi funciare.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: