Cafeaua, cel mai bun medicament

Este cea mai populară băutură din lume, cu miliarde de cești savurate zilnic. Făcută din boabe de cafea măcinată, este o băutură de care se bucură aproape jumătate din adulți. În trecut, cafeaua a fost acuzată că provoacă probleme de sănătate, dar studiile recente arată că un consum moderat este mai degrabă benefic. Asta ca să nu mai vorbim de bucuria pe care o avem atunci când stăm la o cafea cu prietenii.

Unul dintre beneficiile boabelor de cafea este dat de conținutul de antioxidanți. Boabele de cafea ajută, de asemenea, la reducerea inflamației, care este asociată cu o serie de probleme de sănătate. În plus, cofeina din boabele de cafea oferă beneficii cum ar fi reducerea durerilor de cap.

Prin consumul regulat de cafea cofeinizată sau decafeinizată, se poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2.

Unul dintre beneficiile surprinzătoare ale cafelei are de-a face cu inima. Deși cafeaua provoacă temporar o creștere a tensiunii arteriale, consumul zilnic a două cești poate ajuta la prevenirea anumitor probleme cardiovasculare, cum ar fi insuficiența cardiacă. Cofeina poate, de asemenea, ajuta la prevenirea tulburărilor sau a neregulilor în ritmul cardiac. În plus, există și un risc redus de accident vascular cerebral.

Studiile din ultima vreme arată că și incidența cancerului este ceva mai mică la persoanele care consumă cafea.

Boabele de cafea conțin cafeină care poate ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor Parkinson. La unii, riscul este redus cu până la 25%. Cofeina reduce riscul Parkinson prin oprirea de la moarte a celulelor nervoase care produc dopamina.

Băuturile pe bază de cafea pot duce la o viață mai lungă. Efectele naturale ale cafelei sunt de a energiza și de a activa mintea și corpul. Cafeaua poate fi doar o bucurie, alături de prieteni, sau o sursă de energie pentru cele opt ore de muncă. Amintiți-vă, totul cu moderație!

Vizualizări: 4,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: