Câinii din Turceni, tot pe străzi. Primăria vrea să angajeze hingheri!

Construcţia primului adăpost de câini din Turceni a fost finalizată, iar primăria va recepţiona lucrările. Ar mai fi o problemă, lipsa personalului necesar pentru începerea activităţii. Administraţia ia în considerare contractarea unei firme de ecarisaj date fiind neînţelegerile din Consiliul Local Turceni.

 Padocul din Turceni va avea în jur de 60 de locuri. De câteva luni, firma constructoare lucrează la realizarea acestuia iar în maximum două săptămâni lucrarea va fi recepționată, spun responsabilii din primărie. "Adăpostul pentru câinii comunitari a fost realizat, urmează ca în perioada următoare să se realizeze recepția acestuia. În privința câinilor, știu că foarte multă lume are această problemă, este una majoră și pentru noi și ne-am angajat, atât eu cât și doamna primar, că o să o rezolvăm. Urmează să contractăm un serviciu specializat în colectarea acestora, în prinderea și trimiterea lor în adăpost", a declarat Lucian Mărgineanu, viceprimarul orașului Turceni.

Neînţelegeri în consiliu

Acesta mai spune că planul administraţiei era de a da padocul în grija Serviciului Public, dar până la urmă se încearcă identificarea unei soluţii care să ocolească Consiliul local, unde primarul Cristina Cilibiu nu mai are majoritate. Consilierii PNL și PMP sunt majoritari în Consiliul Local Turceni. "Am încercat o altă variantă, aceea de a înfiinţa acest serviciu de ecarisaj în cadrul Serviciului Public. Ne-am retras proiectul pentru că nu avem majoritate în Consiliul Local și implicit a trebuit să găsim o altă variantă pentru a putea ajunge la realizarea acestuia, la adunarea câinilor și pentru a rezolva această problemă stringentă cu care ne confruntăm", a mai spus viceprimarul orașului Turceni.

Proiectul inițiat de primărița Cilibiu și pe care a renunțat să-l mai supună aprobării Consiliului Local presupunea și o reorganizare a Serviciului Public. Padocul va avea un administrator un medic veterinar.  

Problema câinilor fără stăpân de pe străzi este una mai veche la Turceni. Fiecare primar din ultimul deceniu a promis că va face un astfel de adăpost.

Galerie foto


Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: