Câinii vagabonzi, o problemă reclamată de mulţi târgujieni

Câinii care vagabondează pe străzile din municipiul Târgu Jiu creează în continuare probleme locuitorilor oraşului. Oamenii spun că sunt îngrijoraţi de faptul că numărul patrupedelor este în continuă creştere. Municipalitatea a demarat lucrările de realizare a unui padoc unde să fie adăpostiţi câinii vagabonzi, însă acestea sunt departe de a fi finalizate. Până atunci, târgujienii trebuie să se înarmeze cu răbdare şi curaj.

În ciuda faptului că au avut loc o serie de acţiuni de strângere a câinilor vagabonzi de pe străzile municipiului, patrupedele  fără stăpân continuă să-şi facă veacul în acest oraş, ceea ce îi nemulţumeşte pe unii târgujieni. Oamenii  se plâng de faptul că numărul câinilor vagabonzi este în continuă creştere şi  spun că animalele reprezintă un real pericol în special pentru copii şi bătrâni.

Autorităţile locale au demarat lucrările pentru realizarea unui padoc unde să fie duşi câinii comunitari, însă până atunci animalele vagabondează pe străzi. Reprezentanţii Primăriei Tg-Jiu consideră că o parte din vina pentru această situaţie o au şi cetăţenii care deţin câini şi aruncă puii în stradă, în speranţa că îi va adopta cineva. Purtătorul de cuvânt al primăriei, Ramona Evulescu, spune că sunt şi persoane din judeţele vecine care aduc câinii la Târgu Jiu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: