Căldăruşe îi acuză pe liderii FNME de „incompetenţă crasă”

Scandalul continuă între liderii celor două mari federaţii sindicale din Complexul Energetic Oltenia. Mai mulţi lideri din linia a doua a Federaţiei Naţionale Mine Energie sunt în continuare nemulţumiţi de faptul că economia la fondul de salarii a fost distribuită aşa cum a cerut Federaţia Univers, prin ignorarea unui articol din actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă. Vor să îşi ascundă crasa incompetenţă, contraatacă prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Gabriel Căldăruşe.

Scandalul între cele două federaţii s-a acutizat după comisia mixtă de săptămâna trecută, în care s-a amânat echilibrarea salariilor pentru anul viitor. Gabriel Căldăruşe susţine însă că propunerea celor de la FNME nu era una realistă.

„Vor să îşi ascundă nepriceperea la această negociere. Am venit cu nişte chestii derizorii, în care solicitau nişte creşteri de care orice om de bun simţ s-ar ruşina. Au văzut că ceea ce au cerut a fost total eronat şi acum încearcă să îşi ascundă crasa incompetenţă sub aceste atacuri de doi lei”, a spus Căldăruşe la Radio Infinit.

Căldăruşe susţine că cei de la FNME ar fi vorbit de o creştere de 27 de lei, pe când Federaţia Univers cere din ianuarie un fond de promovare care să asigure o creştere mult mai consistentă de salariilor.

Replica celor de la FNME nu s-a lăsat aşteptată. Sindicatul EMC Roşia, afiliat la această federaţie, a reacţionat pe pagina de socializare, acuzându-l pe Căldăruşe de manipulare, câtă vreme ei au cerut doar aplicarea art. 153 din actul adiţional la CCM, care prevederea armonizarea salarială începând din ultimul trimestru al acestui an. „Dar, pentru un sindicalist galben, aşa cum este Căldăruşe, un sindicalist vândut administraţiei şi grupurilor de interese din jurul CE Oltenia, mai importante sunt interesele lui personale decât interesele generale ale minerilor şi energeticienilor ce lucrează în această companie”, arată sindicaliştii de la Roşia. FNME a semnat acordul cu administraţia în formula propusă de Federaţia Univers, prin preşedintele Dan Pîrvulescu.

Vizualizări: 2,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: