Căldăruşe: Toţi salariaţii trebuie să beneficieze de cota de cărbune

Liderii federaţiilor din CE Oltenia vor ca toţi salariaţii să beneficieze de cota de cărbune, nu doar cei care au salarii de 3000 de lei, ala cum a propus Nicu Bunoaica, preşedintele unui sindicat mic din companie. Discriminare a făcut doar fostul director CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, care a acordat prime doar femeilor din anumite sindicate, motiv pentru care a şi fost sancţionat de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. 

Principiul pe care s-a bazat acesta a fost acela că cei care au salarii mai mari, nu au nevoie de această facilitate. Sindicaliştii care reprezintă federaţiile semnatare a Contractului Colectiv de Muncă nici nu vor să audă de această posibilitate, pe principiul că ar fi vorba de o discriminare. "Din punctul meu de vedere consider că trebuie să primească toți salariații. Pe urmă iar ne ducem pe o chestie de discriminare, de care poate și eu am fost acuzat, poate, de-a lungul timpului. Toți trebuie să primească și să vedem oe 12 august, pentru că se va negocia și cantitatea și contravaloarea la cât se ridică", a explicat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Nici liderul Federației Univers, Adrian Marciuc, nu agreează această propunere. "Fiecare sindicat este independent și poate să-și spună poziția. Nu am avut o discuție în federație pe această problemă dar toată lumea, până la urmă, sunt membri de sindicat și cu salarii mai mari și cu salarii mai mici, părerea mea este că dacă obținem, să obținem pentru toată lumea această cotă de cărbune", a spus Adrian Marciuc.

Anul trecut salariații CE Oltenia, care au depus solicitări, au beneficiat de o cotă de cărbune de 10 tone. Sindicatele au cerut ca anul acesta, cei care nu doresc cota de cărbune în natură, să beneficieze de contravaloarea lignitului aferent în bani.

Vizualizări: 3,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: