Căldărușe vrea noi majorări salariale până în toamnă

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a spus marți seara la TV Sud că face demersuri pe lângă administrație pentru acordarea de noi majorări salariale la Complexul Energetic Oltenia. Asta deși societatea a avut anul trecut pierderi de sute de milioane de euro.

De această dată, să fie vizați toți angajații companiei. “Am avut săptămâna trecută un Colegiu de Coordonare cu aproximativ 130 de participanți. Am început să facem demersurile ca până în toamnă toți salariații Complexului Energetic Oltenia să beneficieze de creșteri salariale. La momentul respectiv (n.r. - în martie) au luat 11.000 de salariați, aproximativ. Și pe celelalte structuri sunt oameni care își fac treaba și au salarii foarte mici”, susține liderul de sindicat.

Căldărușe crede că aceste majorări salariale pot fi acordate, pentru că a crescut prețul la energie. “Treaba noastră este de a reprezenta salariații, membrii noștri de sindicat. Ne uităm și noi la prețul care există la energie în piață, ne uităm la salarizarea care există în CEO”, a spus sindicalistul.

Liderul sindical a spus că și în zona TESA salariile sunt mici: “Chiar și în personalul TESA sunt foarte mulți oameni cu 2.000, 2.200 sau 2.400 de lei salariu. Mare parte și din personalul operativ are o salariazare, venit în mână, de 1.800 - 1.900 de lei, poate 2.100 lei”. (R.S.)

Vizualizări: 4,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: