Calendarul celor o mie de concedieri de la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia vrea să concedieze de la 1 mai o mie de persoane, dar e puțin probabil că va face toate diligențele pentru a se încadra în acest termen. Noul plan de disponibilizare, revizuit de la 2.000 la 1.000 de concedieri, va fi aprobat de acționari pe 13 martie, iar până la 1 mai, când sunt eliberate preavizele, trebuie făcuţi mai mulţi paşi.

 Noul Plan de disponibilizare a fost aprobat de Directorat și Consiliu de Supraveghere, iar pe 13 martie va fi pe masa acționarilor. Dar până la punerea în aplicarea a planului de restructurare mai sunt mulți pași de făcut. După aprobarea de către Adunarea Generală a Acţionarilor din CEO, urmează transmiterea Planului de disponibilizare către Ministerul Energiei, pentru elaborarea și aprobarea Hotărârii de Guvern prin care sunt alocate sumele pentru venitul de completare. În acest stadiu sunt informate și sindicatele despre acest plan, dar și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj și Agenția de Şomaj Gorj.

Sindicatele pot transmite către angajator propuneri de măsuri în vederea evitării concedierilor ori diminuării numărului salariaţilor concediaţi, într-un interval de 10 zile calendaristice de la data primirii notificării. Angajatorul are obligaţia de a răspunde în termen de 5 zile de la primirea acestora. Transmiterea notificării finale către AJOFM Gorj și ITM Gorj se face cu 30 de zile înainte de data emiterii deciziilor de concediere. În acest caz ar trebui să se facă pe 1 aprilie. Urmează apoi emiterea preavizelor și a deciziilor de concediere.

Reamintim că procesul este abia la început, în punctul aprobării planului de către AGA, ce va avea loc pe 13 martie.

ÎNCHIDERI

Tot pe 1 mai, compania estimează că va începe procesul de demontare şi valorificare a excavatoarelor, abzețerelor, benzilor transportoare şi a altor active vandabile de la Cariera Seciuri. De asemenea, vor fi demarate procedurile pentru închiderea perimetrului minier aferent Sector Peşteana Sud din cadrul Carierei Pesteana. Pe 1 mai va începe şi procedura de închidere a Sectorului de subteran Tehomir.

Vizualizări: 6,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: