Călina vrea să meargă la CEDO

Iuliu Călina, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti, a demisionat zilele trecute din funcţie, motivând prin faptul că există un proces pe rolul instanţelor de judecată. Călina a ocupat timp de patru mandate funcţia de viceprimar al oraşului Cărbuneşti.

Rep.: De ce aţi demisionat din funcţia de viceprimar?

I.C.: Am demisionat din respect pentru colegii mei din Consiliul Local, întrucât procesul cu ANI încă se judecă şi nu s-a dat nicio hotărâre. Ca să nu creez probleme organizaţiei de la Cărbuneşti, am crezut că cel mai bine este să demisionez din funcţia de consilier local şi automat din funcţia de viceprimar. Mai erau două luni până la încheierea mandatului, dar eu mă judec în continuare, deci capitolul nu este închis. Dar, din respect pentru colegii mei şi pentru oraş, am zis că e cel mai bine aşa.

Rep.: De ce nu aţi demisionat mai devreme?

I.C.: De ce să demisionez, dacă eu mă judec în continuare cu ei? Pe 5 mai mi-au cerut ultimele acte, Înalta Curte de la Bucureşti mi-a cerut ultimele hârtii, le-am înaintat şi bineînţeles şi contravaloarea judecăţii. Deci, procesul încă nu e terminat. Eu zic că mi-am îndeplinit misiunea ca viceprimar patru mandate cu brio în acest oraş şi, dacă s-ar lua la bani mărunţi tot ce am realizat eu, îi depăşesc cu mult pe toţi cei care au fost în aceste funcţii. Înalta Curte o să stabilească până la urma urmei, dacă nu, sunt şi alte căi.

Rep.: Veţi merge la CEDO?

I.C.: Da, cum să nu. Am avocaţi mari şi nu e corect. În patru luni cât a mers afacerea asta, sunt 300 de lei. Nu se poate ca pentru un lucru bun să fii marginalizat, să nu-ţi dea voie să continui o activitate cu care mergi bine.

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: