Călinoiu inclus în ATOP, comisia cu cea mai mare indemnizaţie

Surpriză în componenţa comisiei de Autoritate Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Gorj! Dacă la şedinţa de luna trecută consilierii PNL şi PMP au părăsit sala din cauză că locurile din ATOP au fost rezervate pentru consilierii social-democraţi, de data aceasta vor fi nevoiţi să aprobe o comisie din care face parte inclusiv Ion Călinoiu. În condiţiile în care a renunţat la mandatul de consilier judeţean, Călinoiu a fost inclus în componenţa ATOP în calitate de reprezentant al comunităţii. Călinoiu este și consilierul personal al noului președinte al județului, Cosmin Popescu. 

ATOP este un organism care se întruneşte lunar, dar care aduce aproape 800 de lei pe lună în buzunarele membrilor săi. Din ATOP mai fac parte şi Nelu Pavel, lider al romilor, şi Mihai Prunariu, membru PSD, şi preşedinte la Agenţia Judeţeană de Fotbal.

Minim 800 de lei pe lună

Componenţa ATOP va fi supusă aprobării Consiliului Judeţean în şedinţa din data de 28 iulie. Este vorba despre comisia unde indemnizaţia este de sute de lei pe lună, iar activitatea este lejeră. Această comisie este dorită de toţi consilierii, dovadă că la şedinţa de acum o lună a iscat controverse Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a propus ca din comisia ATOP să facă parte următorii consilieri: Valentin Popa, Gheorghe Milosteanu, Maria Vasilescu, Elvira Şarapatin Mihai Prunariu. Din partea ALDE a fost desemnat Marius Borcan. Din comisie va face parte şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ion Călinoiu, în calitate de reprezentant al comunităţii. Ceilalţi membri sunt: Lorincz Rozalia-Doina, reprezentant al comunităţii; Pavel Nelu, reprezentant al comunităţii; Arjoca Sorin-Gabriel, subprefectul judeţului Gorj; Dascălu Marius Costinel, Comisar-şef de poliţie, Împuternicit Şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj; Lăzăroiu Alin Constantin, Comisar de poliţie, reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor, Consiliul Teritorial Gorj; Popescu Florin, Colonel, Inspector, şef, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj; Dumitraşcu Liviu Mihăiţă, Colonel, Inspector şef, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Lt. Col. Dumitru Petrescu”; Urdea Florin, Director executiv, Poliţia Locală a Municipiului Târgu-Jiu. În acelaşi proiect, se menţionează că membrii ATOP primesc o indemnizaţie de şedinţă în cuantum de 15% din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj şi va fi suportată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.     

Vizualizări: 3,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: