Călinoiu, reclamat la ANI de Marin Condescu

Sindicalistul Marin Condescu s-a săturat să încaseze lovituri şi a trecut la atac. După ce a fost timp de câteva luni ţinta a tot felul de controale, anchete şi campanii de presă de care Călinoiu şi Ciurel nu ar fi străini, acesta s-a decis să apeleze şi el la organele statului. Chiar astăzi va merge la Agenţia Naţională pentru Integritate, pentru a reclama conflictul de interese în care s-a aflat Ion Călinoiu care, în calitate de preşedinte al CJ Gorj, a aprobat finanţări pentru clubul Energia şi serviciul Salvamont, iar o parte din bani au ajuns la firma fiului acestuia, Ion Mădălin Călinoiu.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a recunoscut public că firma fiului său, Califarm, a livrat din 2009 până în prezent medicamente în valoare de circa 800 de milioane de lei vechi clubului sportiv Energia Rovinari. Asta în condiţiile în care Consiliul Judeţean este asociat la Energia, club pe care îl finanţează anual cu sume între 7 şi 10 miliarde de lei vechi. Interesant este că între Califarm şi Energia nu a existat un contract. Un alt finanţator al clubului, CE Oltenia, a precizat prin vocea lui Laurenţiu Ciurel că medicamentele erau luate de la ghişeul farmaciei, cu factură, pentru că acolo erau cele mai ieftine. Este totuşi puţin probabil să fi făcut cineva vreo comparaţie între preţurile practicate de zecile de farmacii din Târgu Jiu.

După ce informaţia a apărut în presă, s-a aflat că şi alte instituţii din subordinea lui Ion Călinoiu au luat medicamente de la farmacia fiului. Directorii de spitale au negat existenţa unor astfel de achiziţii, dar directorul de la Salvamont, Sabin Cornoiu, a confirmat pentru Pandurul că atunci când serviciul public are nevoie de medicamente, apelează la Califarm. Aici vorbim însă de sume mult mai mici, de câteva milioane pe an, spune Cornoiu.

Marin Condescu este decis să sesizeze acest conflict de interese la Agenţia Naţională pentru Integritate. „Voi depune plângere chiar vineri, pentru că există declaraţiile publice ale lui Ion Călinoiu că au existat aceste achiziţii. Dacă Ion Călinoiu vrea să devină asociat la Pandurii, o poate face ca persoană fizică, pentru că nu cred că mai poate ocupa mult timp funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Marin Condescu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: