Călinoiu repetă să înţeleagă Weber şi invers

Ion Călinoiu şi Mihai Weber continuă schimbul de replici pe tema revenirii celui dintâi în PSD Gorj. Călinoiu susţine că este de 20 de ani membru al partidului, în timp ce Weber şi alţii îi tot explică faptul că şi-a pierdut această calitate în 2016, când a candidat împotriva partidului la alegerile parlamentare.

Fostul preşedinte executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, repetă ca să înţeleagă Weber că el nu şi-a pierdut niciodată calitatea de membru de partid. „Repet, nu este vorba de o reîntoarcere în PSD, eu sunt membru de fapt al Partidului Social Democrat, în care am muncit peste 20 de ani. Dacă domnul Weber a zis să îmi refac adeziunea, să muncesc, cred că a confundat, nu e vorba despre mine”, a spus Ion Călinoiu.

Şi actualul preşedinte executiv, Mihai Weber, a avut ceva de repetat, ca să înţeleagă Ion Călinoiu: „Am spus-o, o mai repet încă o dată. Paşii statutari sunt foarte clari, atunci când doreşti să intri într-o organizaţie politică, o faci de bună voie. Ca atare, orice persoană trebuie să respecte statutul, adeziune, recomandare, toţi paşii statutari, trecut prin biroul permanent, prin biroul executiv şi aşa mai departe. Acest subiect este amplificat artificial”.

Miza: listele din 2020

Deputatul Weber îi transmite lui Călinoiu că are de aşteptat dacă are impresia că o să meargă partidul la el cu adeziunea. „Ceea ce spune dânsul este total eronat, calitatea de membru şi-a pierdut-o, dacă vrea să intre în partid trebuie să urmeze paşii statutari. Nu contează cum se numeşte persoana. E părerea dânsului, atunci să aştepte să vină partidul să îi ofere adeziunea. Eu cred că a înţeles care este situaţia”, a spus Weber, care crede că s-a dat prea multă importanţă acestui subiect. „Dacă doreşte să intre în partid, foarte bine, să facă adeziune, să treacă prin biroul executiv local al organizaţiei Târgu Jiu şi cu asta basta”, a concluzionat deputatul.

O părere a exprimat în spaţiul public şi fostul senator Ion Ruşeţ, care spune că miza este ca Ion Călinoiu să nu ajungă pe niciun post în conducerea judeţeană, pentru că i-ar eclipsa pe ceilalţi. „Dacă ajunge în Biroul Judeţean, pe orice funcţie, este mai mult decât preşedinte executiv. Aici este miza. Se joacă listele pentru 2020”, a spus Ruşeţ la Tele3.

Vizualizări: 980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: