Camere video pe maşinile Polaris

Firma Polaris, cea care colectează deşeurile menajere în Târgu Jiu, va instala camere video pe autogunoiere. Imaginile înregistrate vor putea fi folosite de către conducerea firmei de salubrizare atât în cazul reclamaţiilor, cât şi pentru a-şi putea supraveghea mai uşor angajaţii.

Firma de salubrizare Polaris va instala camere video pe autogunoiere începând cu această lună. Primul dispozitiv va fi montat în jurul datei de 15 iulie şi costă aproximativ 7 milioane de lei vechi. “Peste aproximativ o săptămână vom instala un sistem video pe una din autogunoiere. Va fi o cameră video de probă pentru a vedea efectele acesteia. În cazul în care sistemul va funcţiona vor fi instalate camere de supraveghere pe încă 6 maşini”, a declarat Luis Popa, directorul firmei Polaris.

Camerele video vor fi instalate cu scopul de a folosi imaginile în cazul reclamaţiilor şi de a-i supraveghea pe angajaţii firmei de salubrizare. “Imaginile ne vor ajuta în cazul reclamaţiilor pentru a putea demonstra cetăţenilor că maşina a ridicat gunoiul din zona respectivă. De asemenea, în acest fel, vor putea fi supravegheaţi mai uşor şi angajaţii noştri. Vom vedea dacă se consumă băuturi alcoolice în timpul programului, dacă se fumează în cabină sau dacă nu vorbeşte frumos cetăţenilor”, a precizat Luis Popa.

Înregistrările, dovadă la proces

Conducerea firmei de salubrizare speră ca imaginile de pe camerele video să-i ajute şi în cazul proceselor cu rău-platnicii şi cu cei care nu respectă curăţenia. “Teoretic, imaginile nu pot fi folosite în instanţă, însă în acest fel vom vedea unde se aruncă deşeurile şi vom surprinde în flagrant pe cei care nu respectă curăţenia”.

Firma Polaris are încheiate peste 1700 de contracte de salubrizare cu societăţi comerciale, aproximativ 7500 de contracte cu persoane fizice şi circa 210 contracte cu asociaţiile de proprietari. În momentul de faţă, firma care asigură  salubrizarea la nivelul municipiului se judecă cu 15 societăţi comerciale din cauza neplăţii datoriilor de ordinul zecilor de milioane. “Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că aşa cum îşi plătesc energia electrică, gazele şi apa, aşa trebuie să plătească şi gunoiul”, a menţionat Luis Popa.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: