Cămin de bătrâni pentru locuitorii din Turburea

Locuitorii din comuna Turburea vor avea un cămin de bătrâni ultramodern, ce va funcţiona în fostul sediu Petrom. Consilierii locali şi-au dat deja acordul pentru achiziţionarea acestei clădiri, urmând a fi duse la bun sfârşit ultimele demersuri cu conducerea companiei. Valoarea clădirii este de cinci miliarde lei vechi, sumă ce se va plăti în tranşe anuale.

Consilierii locali din comuna gorjeană Turburea au fost de acord cu propunerea primarului Ion Bârcă, de a cumpăra clădirea în care ani de zile a funcţionat sediul Petrom. „Am avut şedinţă, iar consilierii au fost de acord cu toate proiectele propuse, inclusiv cu cel legat de cumpărarea clădirii Petrom din zonă, unde dorim să înfiinţăm un cămin de bătrâni”, spune Ion Bârcă.

Realizarea acestui centru, unde o să fie îngrijiţi bătrânii din comună care nu mai au niciun ajutor, ar fi posibilă cu ajutorul unei fundaţii din Olanda, care a mai sprijinit şi în trecut proiectele primarului. „Această fundaţie o să ne ajute şi cu personalul şi cu plata personalului. Aceştia ne-au ajutat şi când a fost vorba de dotarea grădiniţei din Cocorova”, menţionează Ion Bârcă. Preţul la care se ridică investiţia de la Turburea este de cinci miliarde lei vechi, sumă ce se va plăti în tranşe de 500 sau 600 milioane lei vechi pe an. Primarul localităţii, care doreşte să cumpere clădirea cu pricina până la sfârşitul acestui an, a realizat o scrisoare de intenţie pe care a înaintat-o conducerii Petrom, în care a adus toate argumentele legate de beneficiile unei astfel de investiţii.

Chiar dacă nu va reuşi să înfiinţeze un cămin de bătrâni clădirea respectivă tot va avea o utilitate. „Altă idee ar fi să ne mutăm noi, cei din aparatul primăriei acolo, iar în sediul primăriei să realizăm o grădiniţă cu program prelungit. La primărie avem încălzire, grupuri sanitare moderne, adică toate condiţiile de care s-ar putea bucura copiii din zonă”, mai menţionează primarul.

Ajutoarele sociale, solicitate de sute de persoane

Primarul din Turburea mai spune că în această perioadă tot mai mulţi oameni din comună au nevoie de ajutor. Acest lucru reiese şi din cererile depuse la primărie de oameni. Deoarece banii alocaţi primăriei în acest scop sunt prea puţini există riscul ca zeci de persoane să nu beneficieze de niciun leu. „Dacă în anii precedenţi avem doar 20-30 de cereri la primărie prin care ni se solicitau ajutoare sociale, în acest an numărul acestora a crescut la 250. Nu avem bani pentru toţi. Pe fiecare trimestru avem alocaţi câte 200 de milioane lei vechi. Nu avem decât să facem o selecţie a persoanelor care vor beneficia de ajutor social. În prim-plan se vor afla persoanele care se află în stare gravă. Îi voi consulta şi pe consilierii locali, care sunt împărţiţi pe zone şi care cunosc situaţia oamenilor din teren”, explică Ion Bârcă.

Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: