Campanie „agresivă” de prevenire a criminalităţii

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a dat startul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, o campanie care se desfăşoară în tot judeţul. În fiecare zi din această săptămână va fi dezbătută câte o temă, iar în activităţi vor fi implicaţi atât copii, tineri, cât şi vârstnici.

Poliţiştii vor pune accent de această dată pe prevenirea furturilor din locuinţe şi spun că vor merge din casă în casă pentru a-i informa pe cetăţeni legat de cele mai noi metode practicate de infractori, precum „metoda împrietenirii”. „Implicăm foarte mulţi poliţişti în această activitate din mai multe structuri. Ordine publică în special, poliţie rutieră şi vom ajunge cu mesajul până la nivelul postului de poliţie din mediul rural, unde, de asemenea, vrem să iniţiem o campanie agresivă de prevenire, cu scopul de a preveni comiterea infracţiunilor în mediul rural şi în special a furturilor din locuinţe”, a declarat comisarul şef Ion Frăţilescu.   

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat luni, 21 mai, cu prevenirea delicvenţei juvenile. Astfel, în Piaţa Prefecturii a avut loc o prezentare a tehnicii din dotare, prilej cu care oamenii legii au purtat discuţii cu copiii şi tinerii. Marţi, 22 mai, poliţiştii vor discuta pe tema victimizării copiilor cu elevii de la Bumbeşti Jiu, Novaci şi Baia de Fier.

Tema de miercuri este prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. Prima activitate se va desfăşura la staţia CFR şi autogara Târgu Jiu, unde poliţiştii le vor vorbi oamenilor despre furturile din locuinţe, buzunare sau genţi. Cea de-a doua activitate va avea loc în Piaţa Centrală din Târgu Jiu, în colaborare cu un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” care, echipaţi în uniforme de poliţişti, vor distribui pliante. Tot miercuri, poliţiştii vor avea o întâlnire cu vârstnicii la Clubul Magnolia din Târgu Jiu. Acţiuni de informare vor avea loc şi în mijloacele de transport în comun din Târgu Jiu.

Joi, tema este prevenirea violenţei în mediul familial. Primul eveniment va fi organizat la Motru, în Piaţa Centrală, în colaborare cu elevii unui colegiu motrean, urmat de o dezbatere şi prezentarea unui film la Casa de Cultură Mătăsari şi distribuirea unor pliante informative în zona Shopping City Târgu Jiu.

„Vineri, 25 mai, tema este siguranţa rutieră. Avem planificate două activităţi. Un concurs de biciclete realizat în colaborare cu Şcoala Gimnazială nr.8 Târgu Jiu, în zona pietonală de pe strada Victoriei. Cea de-a doua activitate va avea loc între orele 11 şi 14, în parcarea Shopping City, ocazie cu care, în colaborare cu Clubul ACR Gorj, vom expune un autovehicul avariat într-un accident rutier şi vom prezenta în incinta mall un film cu imagini de la accidentele rutiere care au avut loc pe raza judeţului Gorj în anul precedent”, a explicat Gheorghe Zglobiu, şeful Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: