Campanie-concurs de educaţie ecologică în şcoli. Premii!

Consiliul Judeţean Gorj a demarat o campanie-concurs de educaţie ecologică la care pot aplica elevii şi dascălii unităţilor de învăţământ din judeţ. Şcolile ce vor fi implicate în proiect vor organiza diverse activităţi de ecologizare şi colectare selectivă a deşeurile reciclabile. Cele mai dedicate şcoli vor fi premiate.

Campania-concurs „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” este organizată la iniţiativa Serviciului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor din cadrul Consiliului Judeţean Gorj. Elevii şi profesorii sunt invitaţi să ia parte la cea mai amplă campanie de educaţie ecologică desfăşurată până acum în judeţ. „În cadrul acestei campanii dorim să împărtăşim cu elevii şi profesorii care ne vor fi parteneri, cunoştinţele şi experienţa noastră despre protejarea mediului şi mai ales despre colectarea selectivă a deşeurilor”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj.

Prima etapă se adresează elevilor din mediul urban. Proiectul constă într-o competiţie destinată şcolilor din cele două municipii şi şapte oraşe, cât şi în organizarea unor seminarii sau workshop-uri de educare şi conştientizare a tinerilor asupra problematicilor din domeniul protecţiei mediului şi, în special, a colectării selective a deşeurilor. Unităţile de învăţământ implicate în proiect vor organiza trei tipuri de activităţi: activităţi de ecologizare; colectarea selectivă deşeurilor atât acasă, cât şi la şcoală (hârtie-carton, PET-uri, doze aluminiu, baterii şi acumulatori, inclusiv auto şi DEEE-uri), activităţi creative (desene, picturi, confecţionarea unor materiale/obiecte din deşeurile reciclabile).  

Înscrierea în concurs se face până la data de 15 martie. La sfârşitul concursului, în data de 5 iunie, de Ziua mondială a mediului înconjurător, vor fi acordate mai multe premii. Acestea vor consta în aparatură electronică, şepci, tricouri, mingi, etc.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că, în Gorj, sistemul de colectare selectivă a deşeurilor menajere este relativ extins, însă nu funcţionează la parametrii la care a fost proiectat. „În toate oraşele şi în localităţile rurale într-o măsură importantă (aproximativ 50 de comune) a început colectarea selectivă a deşeurilor, însă gradul de colectare este în continuare mic. De aceea, prin acest proiect, dorim să îmbunătăţim aplicarea sistemului integrat de management al deşeurilor”, au mai transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: