Campanie în Anglia pentru elevii de la „Ecaterina”

Alexandru Budin, unul dintre coordonatorii echipei Technogods de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, a lansat o platformă online unde se pot face donaţii pentru robotul la care lucrează elevii târgujieni. Este o campanie care se desfăşoară în Anglia. 2000 de lire este suma pe care Alexandru speră să o strângă în acest mod, astfel încât liceenii din Târgu Jiu să poată finaliza robotul cu care vor participa la competiţia de robotică.

Alexandru a lansat campania de strângere de fonduri pe platforma www.justgiving.com. Elevii de la „Ecaterina” care lucrează la acest proiect au nevoie de sprijin financiar atât pentru a achiziţiona echipamente şi piese, cât şi pentru a face faţă cheltuielilor cu transportul şi cazarea la Bucureşti, în perioada 23-25 martie, atunci când vor participa la competiţia de robotică First Tech Challenge România. „Robotul este aproape gata, dar mai sunt nevoie de ceva motoare, nu avem piese de schimb, pentru că nu ne-am permis, deci dacă ceva se strică, nu prea putem face mare lucru. Piesele le putem cumpăra numai de la câteva magazine online acreditate de organizatori. Şi magazinele sunt în SUA. Numai curieratul costă aproape 200 de dolari când dăm o comandă cât de mică”, a explicat Alexandru Budin.

Echipa a cheltuit deja 13.000 de lei, bani strânşi în special de la părinţi, foşti elevi şi de la câteva firme. 

Robotul lor va trebui să recunoască anumite culori şi să aşeze cuburi într-o anumită structură stabilită la începutul concursului. Dacă vor câştiga competiţia de la Bucureşti, elevii târgujieni vor avea ocazia să participe la o competiţie de robotică în America. Circa 90 de echipe vor intra în concursul naţional.

Alexandru Budin, atunci când nu este mentorul elevilor de la CNET, lucrează ca director tehnic la o firmă de markenting şi publicitate din Londra.

Platforma de donaţii a fost lansată joi, 22 februarie. În prima jumătate a zilei se adunaseră circa 130 de lire. Donaţii pot fi făcute pe adresa: https://www.justgiving.com/crowdfunding/help-10-kids-build-a-robot. 

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: