Canalizarea din Bărbăteşti e aproape gata. Ce urmează!

Veşti bune pentru comunitatea din Bărbăteşti. Autorităţile locale vor ca până la sfârşitul anului să finalizeze lucrările de introducere a reţelelor de canalizare în toate satele comunei.

Proiectul privind introducerea reţelei de canalizare la Bărbăteşti vizează toate satele comunei. Investiţia, realizată din fonduri de la bugetul de stat, este în curs de implementare, mare parte din lucrări fiind deja realizate. Autorităţile locale speră să pună în funcţiune obiectivul cât mai repede, astfel încât cetăţenii să se poată branşa la reţea.

„Proiectul de implementare a sistemului de canalizare este realizat în proporţie de 93%. Oamenii din comună vor să se branşeze la reţea. Investiţia este realizată din fonduri guvernamentale. Prevede şi staţie de epurare, care a fost deja realizată. Anul acesta vreau să dăm canalizarea în folosinţă, dar nu depinde numai de mine”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti. 

Primarul Mangu va merge la Ministerul Dezvoltării pentru a discuta referitor la alocarea de fonduri pentru extinderea acestei reţele de canalizare şi pe uliţele din localitate, cele care nu au fost prinse în proiectul iniţial.

Investiţii vor fi realizate şi în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Autorităţile au obţinut finanţare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru asfaltarea uliţelor din comună. Însumate, acestea au o lungime de 5,3 km. Investiţia se ridică la 3,8 milioane lei. Administraţia locală urmează să semneze contractul de finanţare, iar lucrările de asfaltare vor fi demarate cel mai probabil în primăvara anului viitor. 

Vizualizări: 434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: