Candidaţii PNL Gorj la parlamentare, aleşi fără sondaj

Liberalii nu mai fac sondaje de opinie pentru stabilirea candidaţilor la alegerile parlamentare. Oricum, aceştia nu respectă rezultatele sondajului, dovadă fiind măsurătoarea de la alegerile locale. Liberalii au ales un alt candidat, deşi nu fusese sondat şi s-a dovedit că au pierdut ruşinos, ieşind pe locul 3.

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că partidul pe care îl conduce nu va face sondaj de opinie pentru a stabili candidaţii la parlamentare. “Nu facem sondaj pentru lista la parlamentare pentru că este irelevant. Programul de guvernare e important”, a declarat Vîlceanu, la Radio Infinit. Sondaj s-a făcut la locale, pentru stabilirea candidaţilor la Primăria Târgu Jiu, dar până la urmă a fost numită o altă persoană. Rezultatul a fost dezastruos: locul 3 pe municipiu. Vîlceanu a evitat să spună un număr de mandate pe care speră ca PNL le va obţine, dar a menţionat că un singur mandat câştigat ar fi un eşec.

Prima discuţie despre lista de parlamentari va fi săptămâna aceasta cu primarii şi viceprimarii. La deputaţi, se vorbeşte că PNL va deschide lista cu Dan Vîlceanu, urmat de Severus Militaru, iar la Senat Tudor Barbu.

Severus Militaru a mai fost deputat în perioada 2008-2012, a candidat şi în 2012, dar a pierdut. Dan Vîlceanu ar fi la a doua încercare, el candidând la parlamentare în 2012, dar a obţinut extrem de puţine voturi. Atunci, mandatul pe colegiul pe care a candidat Vîlceanu a fost câştigat de Mihai Weber de la PSD. Tudor Barbu a câştigat un mandat de senator pe listele PP-DD Gorj,dar acum este puţin probabil să mai prindă postul.

Vizualizări: 1,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: