Căpşunele din Polovragi, depozitate în spatele bisericii

Un centru de depozitare şi prelucrare a fructelor va fi înfiinţat în comuna gorjeană Polovragi. Investiţia vine în sprijinul fermierilor din localitate, zonă cu tradiţie în cultivarea căpşunilor. Investiţia de câteva sute de mii de euro va fi dusă la îndeplinire de Primăria Polovragi, cu fonduri europene. Prin realizarea acestui centru se vor înfiinţa şi câteva locuri de muncă.

Localnicii care deţin plantaţii de căpşune vor avea astfel posibilitatea să ducă fructele la acest centru. Construcţia ce va fi izolată fonic, pentru a nu crea disconfort sătenilor, va fi realizată în spatele bisericii din centrul comunei. Investiţia se realizează cu fonduri europene, atrase prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Parâng, din care face parte şi comuna Polovragi. Terenul se află în domeniul public al comunei, iar în zonă sunt reţele de apă, canal şi energie electrică.   

Proiectul privind construirea şi dotarea centrului de colectare şi prelucrare a fructelor are o valoare de 270.000 de euro. „Avem studiul de fezabilitate făcut şi în iunie urmează să depunem şi să obţinem finanţarea prin GAL pentru centrul de procesare a fructelor. Avem în vedere în primul rând căpşunile, dar mai sunt multe alte fructe în zonă, atât fructe de pădure, cât şi fructe din plantaţii autohtone: pruni, meri, peri, deci se poate face un flux continuu în această secţie de procesare”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.  

Câţiva localnici îşi vor găsi de lucru la acest centru. „Zicem că va oferi ceva locuri de muncă pentru tinerii noştri. Nu ştiu cum vom putea să mergem pe salarii, dar cert este că strădaniile noastre sunt să menţinem oamenii acasă şi să nu mai fie această răspândire în toată lumea. Altfel nu ne putem dezvolta”, a mai spus primarul din Polovragi.

Administraţia locală a solicitat, recent, acordul de mediu pentru înfiinţarea centrului.  

Vizualizări: 2,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: